More

  Demant Zdravstvenog centra Brčko

  Na portalu Otisak.ba 7. februara objavljen je tekst pod naslovom "Zdravstveni centar Brčko: Disciplinska prijava zbog teže povrede radne dužnosti".

  Na portalu Otisak.ba 7. februara objavljen je tekst pod naslovom “Zdravstveni centar Brčko: Disciplinska prijava zbog teže povrede radne dužnosti“. U ponedjeljak, 12. februara, Javna zdravstvena ustanova “Zdravstveni centar Brčko” uputila je demant koji Otisak prenosi u cjelosti.

  • U navedenom tekstu je objavljeno čitav niz neistinitih i neprovjerenih navoda koje stvaraju negativnu sliku o radu JZU “Zdravstveni centar” Brčko i prouzrokuje se određena šteta, a to za posljedicu ima nepotrebno uznemiravanje javnosti, što rezultira nepovjerenju u rad institucija.

  Zbog toga, kao davalac zdravstvenih usluga smo obavezni radi svojih pacijenata upoznati ih sa stvarnim činjenicama i pružanjem zdravstvenih usluga s posebnim osvrtom na onkologiju i onkološke pacijente.

  U Onkološkom konziliju pored doktora određenih specijalnosti zaposlenika JZU “Zdravstveni centar Brčko” Brčko distrikt BiH, učestvuju obavezno angažovani stručni saradnici profesori i subspecijaliste iz oblasti onkologije, čije je mišljenje osnov za određivanje terapije i nijedan Onkološki konzilij nije održan niti donesena odluka o određivanju terapije oknološkim pacijentima bez mišljenja subspecijalista onkologije.

  Pomenuti doktor je član Onkološkoj konzilijuma koji kao specijalista interne medicine provodi samo odluke koje su donešene na konzilijumu.

  Ovim putem obavještavamo sve korisnike zdravstvenih usluga JZU “Zdrvstveni centar Brčko” Brčko distrikt BiH da nema razloga za sumnje u stručan rad zaposlenika V. V. P, niti propisane terapije onkološkim pacijentima i primjenjivanje terapije u liječenju istih.

  Krajnje je neozbiljno da elektronski mediji objavljuju određene činjenice, a da prethodno ne provjere izvor informacija u ustanovi čiji rad se kritikuje.

  Objavljena disciplinska prijava protiv prim. dr V. V. P, specijaliste interne medicine zaposlene na Internom odjelu brčanske Bolnice je loša poruka koju ste uputili svima nama.

  Nije dobro da se online mediji/društvene mreže koriste za donošenje odluka, disciplinska prijava protiv zaposlenika je interna stvar i šaljemo lošu poruku ako se počne svaka objavljivati.

  Moramo istaći, da prema našim internim aktima je omogućeno, ko i na koji način može podnijeti disciplinsku prijavu u skladu sa Pravilnikom o materijalnoj i disciplinskoj odgovornosti zaposlenih u JZU “Zdravstveni centar Brčko” Brčko distrikta BiH.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  1 KOMENTAR

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty six − 78 =