More

  Demant JZU Zdravstveni centar Brčko

  Demant na dio teksta objavljenog na portalu Otisak.ba u petak, 25. augusta, pod naslovom "Maoča: 67-godišnjak poginuo na putu do džamije".

  - Advertisement -

  Javna zdravstvena ustanova Zdravstveni centar Brčko uputila je demant na dio teksta objavljenog na portalu Otisak.ba u petak, 25. augusta, pod naslovom “Maoča: 67-godišnjak poginuo na putu do džamije“.

  Iz ove javne ustanove tvrde da je u navedenom tekstu objavljen čitav niz neistinitih i neprovjerenih navoda koji stvaraju negativnu sliku o radu Zdravstvenog centra Brčko i prouzrokuju određenu štetu, a to za posljedicu ima nepotrebno uznemiravanje javnosti, što rezultira nepovjerenju u rad institucija, naglašavaju.

  Dio teksta kojeg su izdvojili glasi: “Hitnoj pomoći i Policiji trebalo je skoro sat vremena da stigne”… “Čovjek umire, smije li se ili ne, i kad se smije osobi pomoći prije hitne službe”.

  “Moramo istaći da je našoj ustanovi upućen poziv u 05:10 sati da je došlo do nesreće, ekipa Službe hitne medicinske pomoći je krenula u 5:12 sati, vozilo Hitne pomoći je bilo na licu mjesta u 05:35 sati, a unesrećeni je dovežen u ustanovu u 5:55 sati. Nažalost, u 6 sati i 2 minute dežurni ljekar je konstatovao smrt pacijenta.

  Ističemo, mjesto nesreće (Maoča) je od Službe hitne medicinske pomoći (zgrada Bolnice Brčko) udaljeno cca 19 km, što implicira da je u uslovima bez saobraćaja potrebno vrijeme za prelazak ove relacije cca 23 minute. Uzimajući u obzir potrebno vrijeme od 5-8 minuta za zbrinjavanje i utovar pacijenta na nosila i u sanitet te vrijeme od 23 minuta za povratak do SHMP, dolazimo da je u idealnim uslovima potrebno vrijeme za navedeni slučaj od 50 do 55 minuta.

  Tako da, možemo konstatovati da je vrijeme od prijema poziva do dovoza pacijenta u zgradu Bolnice bilo ukupno 45 minuta.

  Dakle, iz službenih informacija može se zaključiti da je Hitna služba uradila sve da se unesrećenom pruži blagovremena intervencija”, navedeno je u sklopu demanta kojeg potpisuje direktor JZU Nihad Šibonjić.

  Zdravstveni centar Brčko je uvijek na usluzi građanima, kako bi se pružila što efikasnija zdravstvena zaštita, naglašavaju.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  Balkan ugrožen?!

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  1 KOMENTAR

  1. Hajd sad budite ljubazni iz zdravstva pa recite sta vi imate od opreme u tom vasem vozilu od hitne pomoci osim lepeze sa kojom masete da pacijentu ne bude vruce. Pacijent vam preminuo u pola puta. Sramota.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ seven = one