More

  Delegacija Vlade FBiH posjećuje Brčko u ponedjeljak

  - Advertisement -

  [SAOPŠTENJE]  Obavještavamo vas da će u ponedjeljak (06.12.2021. godine), s početkom u 13:00 sati u zgradi Vijećnice u Brčkom delegacija Vlade Federacije BiH koju predvodi premijer FBiH Fadil Novalić, a u kojoj su federalni ministri prometa i komunikacija Denis Lasić, energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i koordinator Vlade FBiH za Brčko distrikt BiH Alija Osmanbašić, održati radni sastanak s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem, zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem, te glavnim koordinatorom Vlade Brčko distrikta BiH Željkom Antićem.

  Na sastanku će učestvovati i direktori JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder, JP Željeznice FBiH Enis Džafić, BH Gasa Mihajlo Krmpotić, premijeri vlada Tuzlanskog i Posavskog kantona, Kadrija Hodžić i Đuro Topić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i načelnik Općine Orašje Marijan Oršolić. 

  Teme sastanka su koridor autoceste Beograd-Sarajevo, sa odvojkom za Orašje na području Brčko distrikta BiH i Federacije BiH, elektrifikacija pruge Doboj-Tuzla-Brčko-Vinkovci na području Brčko distrikta BiH i Federacije BiH, te plinski koridor Kladanj-Tuzla-Brčko-Orašje-Županja.

  Nakon sastanka, premijer Federacije BiH i gradonačelnik Brčko distrikta BiH otvorit će nove prostorije koordinatora Vlade FBiH za Brčko distrikt BiH.

  Vlada Brčko distrikta BiH
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img