Delegacija BDBiH u posjeti Indoneziji: Saradnja sa Sjevernom Sumatrom

  Damir Bulčević, koji predvodi brčansku delegaciju, u kratkoj izjavi za Otisak.ba izrazio je nadu da će saradnja Sjeverne Sumatre i BDBiH biti jako uspješna.

  Foto: Ustupljeno Otisku

  Piše: Džemal Vantić

  Edy Rahmayadi, guverner Sjeverne Sumatre u Indoneziji, sa saradnicima i privrednom zajednicom primio je delegaciju Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u svojoj rezidenciji.

  “Na sastanku s Guvernerom, gospodinom Rahmayadijem, razgovarali smo o poslovnoj saradnji Brčko distrikta BiH i Sjeverne Sumatre. Nakon toga ćemo obići fabriku palminog ulja, polja u kojima rastu palme i imati sastanke sa proizvođačima palminog ulja i kahve”, rekla je ambsadorica Indonezije u BiH Amelia Ahmad Yani.

  Damir Bulčević, koji predvodi brčansku delegaciju, u kratkoj izjavi za Otisak.ba izrazio je nadu da će saradnja Sjeverne Sumatre i BDBiH biti jako uspješna.

  Delegacija BDBiH u posjeti Indoneziji boravi na poziv Yani, a ranije se u Ministarstvu vanjskih poslova Indonezije sastala sa direktorom za vanjske poslove i privrednicima iz Jakarte i Kalimantana.

  “Na prvom sastanku razgovarali smo o mogućim poslovnim saradnjama Brčko distrikta BiH, mogućnostima uvoza i izvoza određenih roba za obje regije, kao i o turističkim mogućnostima, o poteškoćama koje imaju građani Indonezije radi viznog režima. Moji utisci sa prvog sastanka su jako pozitivni, ovo je prilika da se ujedno zahvalim Ambasadorici na pozivu da prikažemo Brčko distrikt BiH, te vidimo mogućnosti dalje saradnje, da pozovemo delegaciju Indonezije da dođe na 3. Biznis forum Brčko, izgradimo direktan privredni most između Brčkog i Indonezije“, kazao je jučer Otisku Bulčević, koji je direktor Biznis foruma BDBiH.

  Foto: Ustupljeno Otisku

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  42 ÷ fourteen =