More

  Dedeić: Reagovanje na saopštenje Sakovića – glavu dole, a zadnjicu gore

  Direktor Zavoda za projektovanje, planiranje i razvoj Brčko distrikta BiH Ismet Dedeić uputio je danas “reagovanje na saopštenje Šemse Sakovića od 22. 04. 2021.” koje prenosimo u cijelosti, bez izmjena.

  • Poštovani

  U Vašem mediju objavljeno je saopštenje potpisano sa predsjedništvo OO SBB Brčko. Te “moralne i intelektualne” gromade uspjele su omrčiti u tom tekstu  tek jednu  otrovnu i uvredljivu rečenicu. Ostatak je galimatijas prethodno saopštenih neistina, kleveta i insinuacija, što potvrđuje trajnu opsjednutost onim što moje ime znači u društvenom i političkom životu Brčko distrikta BiH, ali i golemu količinu straha od eventualnog krivičnog procesuiranja marifetluka, nezajažljivog čerupanja budžetskog novca preko famoznih javnih ovlaštenja, te trgovine uticajem, svoje perjanice Šemse Sakovića.

  Saković se nastavlja sakrivati iza potpisa Predsjedništva SBB Brčko, iako se svi navodi u mojim reagovanjima  odnose isključivo na njegov  (ne)moralni lik i (ne)djelo, a nijednom jedinom riječju nisam tretirao ni komentarisao rad brčanskog SBB-a.

  Saopštenja koje sastavlja Saković, a potpisuje tzv. predsjedništvo brčanskog SBB-a spadaju u domen lažnih vijesti kojima se pokušava svjesno dezinformisati javnost te oblikovati  mišljenje čitatalaca  o problematici na koju ukazujem, i o njoj stvoriti pogrešnu percepciju. Ta saopštenja spadaju i u domen povrede temeljnih ljudskih prava i kršenjae Opšte deklaracije o ljudskim pravima, jer mi imputiraju medicinske dijagnoze u namjeri da me diskvalifikuju na osovu starinske dobi. Ona, također, pripadaju sferi javnih manipulacija kojima je cilj razvodnjavanje ozbiljnih društvenih tema, i prikrivanje svih učinjenih muljatorskih radnji za ostvenje kako ličnih tako i ciljeva uske interesno povezane skupine.

  Da je drukčije, prozvani pojedinac, koji je svoj karakter javno definisao rečenicom: “Glavu dole, ruku (zadnjicu) gore”, ne bi se skrivao iza etikete političkog subjekta i rastakao mu politički kredibilitet i  nanosio trajnu štetu.

  Politički subjektivitet i kredibilitet se ne ostvaruje uz ispijanje kruškovače i moljakanje po kabinetima drugih stranaka, već, usput budi rečeno, moralnim i stručnim vrlinama koje pomenuti pojedinac ne posjeduje. Da ih posjeduje održao bi dato obećanje-prijetnju da će “putem suda” (kaže se i piše: na sudu, sudskim postupkom) dokazati da javna ovlaštenja koja je dobila njegova firma za nadzor tehničkog pregleda vozila nisu bila u sukobu interesa, da nije preko nevladine organizacije obezbijedio ogroman budžetski iznos za gradnju famoznog hangara za avion, da nije akter jedne od  najvećih privatizacijskih afera u Tuzli. I tako dalje, i tome slično.

  Odbacivanjem od strane nove skupštinske većine, uprkos  silnim preklinjanjima, gospodin Saković je ostao bez veoma uticajne funkcije predsjednika Komisije za nadzor rada policije. U čaršijskim kuloarima sve veću pažnju izaziva pitanje – u kojoj mjeri je ta pozicija uticala da mnoge od Sakovićevih, blago rečeno, problematičnih radnji ostanu neistražene?

  Odgovor na to pitanje, kao i na ostala, nećemo saznati od lika kome su upućena, ali ćemo se zabavljati polupismenim saopštenjima fantomskog predsjedništva koja obesmišljavaju svaku razliku između elementarnog morala i krilatice: “Glavu dole, ruku (zadnjicu) gore”.

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI