More

  Dedeić: Reagovanje na etiketaško i kukavičko saopštenje Sakovića

  Direktor Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH Ismet Dedeić uputio je danas “reagovanje na etiketaško i kukavičko saopštenje gospodina Šemse Sakovića, pod firmom SBB Brčko, od 16. 04. 2021.”. Prenosimo u cijelosti, bez izmjena.

  • Poštovani,

  U Vašem mediju od 16.04.2021. godine objavljeno je saopćenje predsjedništva OO SBB Brčko. S obzirom na to da bar polovina Predsjedništva brčanske SBB po čaršiji tvrde da nikakve stavove protiv mene taj stranački organ nije zauzimao niti je tim povodom održan bilo kakav sastanak, prepotstavljam da je pisac i pošiljalac tog saopćenja vašoj redakciji Fantom.

  U tom je saopštenju Fantom, u daljem tekstu gosp. Šemso Saković, ponovo je na moj račun iznio niz neistina, kleveta i insinuacija, očigledno opsjednut onim što moje ime znači u društvenom i političkom životu Brčko distrikta BiH i što sam uspiješno vodio i realizovao niz raznih projekata Brčkog.

  U  svom reagovanju na gomilu Sakovićevih neistina i ispraznih etiketa ni jednom riječju nisam pomenuo SBB Brčko i njegovo Predsjedništvo.

  Jer, nije SBB Brčko, već gosp.Šemso Saković lično, ishodio  od Skupštine Distrikta javna ovlaštenja koja će u njegovu firmu navući budžetske milione kroz nadzor tehničkog pregleda vozila, što s obzirom na njegov poslanički status opasno naginje  krivičnom djelu trgovine uticajem.

  Isto tako, nisam  tvrdio da je SBB Brčko, već gospodin Saković lično, obezbijedio preko „pareperačke“ nevladine organizacije ogroman budžetski iznos za gradnju famoznog hangara za avion.  I nisam tvrdio da se radi o stranačkom hangaru i avionu, već Sakovićevom, ličnom.

  Dalje, gospodin Saković oštro napada moje navodno „višegodišnje držanje“ brčanskog SBB-a  “u statusu društva jednog lica”. Time se opet okreće potiv samog sebe te nameće pitanje kako je moguće da  je on rado pristao da ga uključim u tu i takvu stranku, pa čak i da bude njen potpredsjednik koji je mene kao predsjednika ponekad i neumjereno obasipao hvalospjevima? 

  A odgovor  je u (ne)karakteru samog Sakovića, poznatom po iznenadnim naletima naknadne pameti i svijesti, odnosno nenadmašne prevrtljivosti, što na skupštinskim zasijedanjima redovno dokazuje  žestokom kritikom nekih izuvještaja i prijedloga do podne, te vatrenom podrškom istima popodne, a nakon što iskamči budžetske privilegije za svoju firmu.

  U isti taj koš Sakovićeve prevrtljivosti se uklapa i njegova tvrdnja da meni navodno smetaju njegova kritika i stavovi o “diletantskim materijalima” koje ja kao direktor Zavoda za planiranje,, projektovanje i razvoj  dostavljam Skupštini Distrikta, te da sam na tu funkciju izabran, kako tvrdi, “nezakonito”.                            

  Postoje oficijelni video zapisi kao neumoljivo svjedočanstvo da je gosp. Šemso Saković duže vrijeme  visoko uvažavao i podržavao moje materijale dostavljene Skupštini, baš kao što je to činio i njegov prisni stranački saradnik, doktor nauka,  kao član Upravnog odbora Zavoda. Isto tako je Saković odlučno podržao moj izbor za vršioca dužnosti direktora  Zavoda u dva navrata. A dobro se zna i zašto je napravio kasnije zaokret, odnosno zašto je aktuelnim napadima na mene  “današnji Saković” došao u sukob sa “jučerašnjim Šemsom”: Zato što je imao plan da nakon što ja uspostavim Zavod  kroz dva kratka v.d. mandata, na tu poziciju dugoročno ustoliči svog ključnog saradnika  iz jedne od  najvećih privarizacijskih afera u Tuzli koja se ovih dana ponovo aktuelizuje u nadležnim institucijama.

  Taj plan za dovođenje pljačkaških eksperata na važne pozicije u Brčkom i mnogi drugi neutoljivi i nezajažljivi interesi su propali odbacivanjem Sakovića od strane pripadnika aktuelne vladajuće većine u Distriktu koji ne pristaju na njegove ucjene bez granica. Zbog toga je on krenuo u demagoško-osvetničku ofanzivu protiv mene i svih drugih koji su stali na put njegovim bolesnim ambicijama. 

  Na kraju svog saopštenja gosp. Saković tvrdi da se SBB Brčko, iza kojeg uporno i kukavički pokušava sakriti sebe i svoja nedjela, ubuduće neće oglašavati u vezi sa mojim tekstovima, već da će zaštitu od mog „klevetničkog i zlonamjernog djelovanja“ tražiti putem sudskih organa.

  Sakoviću bi najumjesnije i najrazumnije bilo da se prestane javno oglašavati, s obzirom da je u opštepoznatoj i nepopravljivoj neslozi sa zakonom, moralom i istinom. A pokrene li sudski proces protiv mene, kao što prijeti, daće veliki doprinos i zvaničnom raskrinkavanju samog sebe kao vodećeg demagoško-muljatorskog lika i budžetskog napasnika.

  I time, definitivno obesmiliti svoju providnu taktiku  izigravanja tobožnjeg pravednika i zaštitnika građana kojih je većina na ivici egzistencije, a dijelom upravo i zbog Sakovićevog nezajažljivog čerupanja budžetskog novca preko famoznih javnih ovlaštenja i drugih marifetluka.

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI