More

  Data saglasnost za izgradnju južne tribine Stadiona Grbavica

  Otklonjene smetnje koje su u proteklom periodu predstavljene kao formalni razlog za nemogućnost daljeg postupanja u postupku rekonstrukcije i izgradnje stadiona Grbavica.

  - Advertisement -

  Fudbalski klub Željezničar obavještava navijače, sponzore i prijatelje Kluba da aktivnosti koje podrazumijevaju nastavak izgradnje Stadiona Grbavica nisu ni u jednom momentu prestale biti fokus upravljačkih struktura i svih zaposlenih u Klubu.

  S obzirom na to da je u proteklom periodu postojao niz formalno-pravnih i administrativnih aktivnosti koje su se poduzimale, Klub nije imao potrebu prije okončanja određenih postupaka informirati javnost o istim.

  Naime, u proteklom periodu nadležne službe Općine Novo Sarajevo i Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo su tumačeći određene propise, iznijele stav da je prije nastavka aktivnosti na daljoj izgradnji Stadiona Grbavica, neophodno i očitovanje Gradskog vijeća.

  Iz navedenih razloga vodeći se zahtjevom Općine Novo Sarajevo i Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, Klub je morao pokrenuti odgovarajuću proceduru pred Gradskim vijećem Grada Sarajeva.

  Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka koja se odnosi na izuzimanje od zabrane gradnje lokaliteta Stadiona Grbavica, čime su otklonjene smetnje koje su u proteklom periodu predstavljene kao formalni razlog za nemogućnost daljeg postupanja u postupku rekonstrukcije i izgradnje stadiona Grbavica.

  “Fudbalski klub Željezničar posebno se zahvaljuje Gradonačelniku Abdulahu Skaki što je lično, ali i putem svojih stručnih službi učinio napore da maksimalno ubrza postupak u nadležnosti gradske uprave, te Gradskom vijeću koje je donijelo današnju odluku, čime je sasvim jasno od svih gradskih struktura data podrška nastavku aktivnosti na izgradnji Stadiona Grbavica”, navodi se u saopćenju FK Željezničar.

  Uvažavajući današnju odluku, te činjenicu da su otklonjene smetnje za nastavak aktivnosti, Klub će se obratiti Općini Novo Sarajevo, kako bi se svi ostali formalno-pravni koraci na i izgradnji stadiona Grbavica završili u što kraćem roku.

  “Fudbalski klub Željezničar bez ispunjenja formalno-pravnih uvjeta ne može pristupiti nastavku realizacije projekta rekonstrukcije i izgradnje stadiona Grbavica, te su u tom smislu nadamo da je današnja odluka Gradskog vijeća bila posljednja formalna prepreka na putu prema europskoj Grbavici, te da će nadležne službe Općine Novo Sarajevo, djelovati efikasno, te omogućiti realizaciju projekta rekonstrukcije i izgradnje Stadiona Grbavica”, saopćeno je iz FK Željezničar.

  Klub će kao i do sada nastaviti informisati javnost o svim bitnim aktivnostima za nastavak izgradnje stadiona Grbavica.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eight × 1 =