More

  Đapo krenuo u obilazak radnih jedinica JP Komunalno Brčko

  Obilazak radnih jedinica unutar Preduzeća započeo je u Radnoj jedinici “Čistoća” jer je ove godine u ovoj radnoj jedinici planirano dosta procesa koji moraju biti okončani.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” Mirsad Đapo danas je, kako je i najavio prošle sedmice, krenuo u obilazak organizacionih jedinica i objekata Preduzeća, da bi se na licu mjesta upoznao sa stanjem na terenu, ali i zaposlenicima i uslovima u kojima rade.

  Obilazak radnih jedinica unutar Preduzeća započeo je u Radnoj jedinici “Čistoća” jer je ove godine u ovoj radnoj jedinici planirano dosta procesa koji moraju biti okončani, poput problema sa kamionima nabavljenim na lizing, a koji od oktobra nisu u funkciji što, prema riječima v.d. direktora, ostavlja ovu radnu jedinicu sa samo jednim kamionom starim 17 godina.

  “Model ćemo pripremiti već idući mjesec. Vrlo je bitno da prvo bude usvojen poslovni plan i da sa Skupštinom kao osnivačem, Vladom i parlamentarnom većinom dogovorimo novi model. Važno je da imamo podršku da ova radna jedinica ostane u sastavu i organizaciji kakvu ima sada”, rekao je Đapo.

  Špekulacije o privatizaciji nemaju mjesta, ističe Đapo, te dodaje da mora biti riješen problem kontinuiranog gubitka u poslovanju ove radne jedinice. Procjena je da će gubitak samo ove godine biti 700.000 maraka.

  “Nisu radnici krivi za to, niti je u organizaciji problem. Problem je u cijeni, u ukupnom organizovanju zajedničkih troškova, jer administracija sa 170 radnika ne može podnijeti sve ovo.”

  Đapo je istakao da će, nakon usvajanja poslovnog plana, biti načinjene korekcije plata, kako bi bile usklađene sa ostalim u javnom sektoru.

  “To je možda najbitnije za ovu radnu jedinicu, pored Elektrodistribucije i Vodovoda, jer su tu najniži lični dohoci. Deset posto što im je bilo uzeto prošle godine će kroz ove korekcije biti vraćeno. Nadam se da će i to pomoći da se atmosfera ovdje popravi i da se sve špekulacije, prije svega vezane za ovu radnu jedinicu, otklone”, rekao je Đapo.

  “Što se tiče RJ Čistoća posjeta v.d. direktora nam je dala krila, tim više što će na licu mjesta vidjeti procese rada. Daje nam nadu da ćemo uspjeti prevazići sve teškoće sa kojima se suočavamo”, rekla je Ankica Franjić, v.d. rukovodioca RJ “Čistoća”.

  Kroz sastanke koji su danas održani sa rukovodstvom RJ Čistoća, a potom obilazak operativnog dijela, te Azila za pse i deponije smeća, Đapo je želio imati uvid u stanje na terenu s ciljem stvaranja uslova za bolje funkcionisanje. Dodao je da moraju biti spremni i za najavljenu mogućnost da se otpad sa područja Brčko distrikta vozi za Bijeljinu, kako bi bili kvalitetni partneri gradu i u ovom poslu.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceBDC TV

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty ÷ 8 =