More

  Dani otvorenih vrata Evropskog univerziteta

  Danas je na Evropskom univerzitetu u Brčkom održan “Dan otvorenih vrata” za sve potencijalne i buduće studente ovog univerziteta.

  S obzirom na to da se približava kraj školske godine za srednjoškolce, na Evropskom Univerzitetu su organizovani “Dani otvorenih vrata” gdje su ugostili učenike srednjih škola iz Tuzle, Gradačca, Srebrenika, a koji su ispoljili interes da se upoznaju sa radom i studentskim programima koje ovaj univerzitet nudi.

  “Ove godine je obezbijeđeno za sve studente koji upišu naš univerzitet popust. Tako što je prva godina 20%, druga 20%, treća 10% i na kraju kad se sabere 4. godina, to će biti jedna godina besplatno. Dalje nudimo studijske programe na Pravnom fakultetu, na Fakultetu političkih nauka, gdje imamo novinu – to je program Socijalnog rada i Javne uprave”, rekao je Zoran Milošević, dekan Fakulteta političkih nauka Evropskog univerziteta.

  Dekan Fakulteta političkih nauka je istakao da je odaziv bio odličan, a Univerzitet nudi i niz novina što se studijskih programa tiče, kao na Zdravstvenom, Tehničkom, Pedagoškom i drugim fakultetima.

  “Dakle, mi smatramo da je univerzitet mjesto na kojem se znanje dijeli od profesora prema studentima, a i obrnuto, ali i da je to mjesto gdje se znanje i stvara. Mi smo mladi, evo, šesta nam je godina, ali već imamo tradicionalne naučne konferencije, već imamo dva naučna časopisa, uskoro će jedan od njih postati i indeksiran, što znači da nam je veoma važno da stvaramo, onoliko koliko mi u ovim uslovima možemo, i da promoviramo tu potrebu da se nešto nauči”, rekao je Rudika Gmajnić, dekan Zdravstvenog fakulteta Evropskog univerziteta.

  Dekan Zdravstvenog fakulteta naglasio je da predrasude o privatnim fakultetima treba razbijati i da se ovdje može steći zavidno i kvalitetno znanje. Neki od maturanata koji su prisustvovali današnjem događaju već su pokazali interesovanje za pojedine studijske programe.

  “Prijatno sam se iznenadio kako je i fino opremljeno i svi profesori su bili baš dobri, prijatno su nas primili. Planiram upisati tehnički smjer i kako sam danas vidio kako je lijepo sve opremljeno i sve dobro, pa eto, ovdje bih mogao imati šansu neku da upišem,” rekao je Denim Hasanbašić iz Gradačca.

  “Danas smo došli da posjetimo fakultet u Brčkom i ja sam ugodno iznenađena”, rekla je Selma Hadžidedić iz Gradačca.

  Srednjoškolci su zajedno sa svojim profesorima autobusima došli u velikom broju na današnje predstavljanje Evropskog univerziteta u Brčkom, što ukazuje na mogućnost popriličnog broja studenata iz drugih mjesta kojima će upravo Distrikt u budućnosti postati studentski grad.

  Fotogaleriju pogledajte ovdje.

  SourceBDC TV

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  four ÷ two =