More

  CT aparat u Brčkom jedan od pet najboljih u Bosni i Hercegovini (FOTO)

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  [SAOPŠTENJE] Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je posjetio brčansku Bolnicu povodom nabavke CT aparata te se upoznao s njegovim radom.

  On je kazao da se konačno ostvaruju napori koje su vlasti Distrikta poduzimale i da je ovo jedan od radosnih trenutaka za zdravstvo i osiguranike Distrikta.

  „Oko četrdeset pacijenata već je imalo priliku koristiti usluge ovog veoma sofisticiranog aparata gdje su nas dobavljači upoznali da se radi o veoma savremenom uređaju koji će biti od velike koristi ljekarima u Brčkom i pacijentima. Također, upoznali smo se i s naporima i aktivnostima koji se vode oko izgradnje aneksa za smještaj magneta kao i radovima na izgradnji parking prostora koji će omogućiti da se sav mirujući saobraćaj iz kruga Bolnice izmjesti kako bismo mogli osmišljavati neke nove sadržaje i stvarati uslove za izgradnju nekih nedostajućih objekata poput zasebnog infektivnog odjeljenja koje se posebno u koroni pokazalo kao neophodnim“, kazao je Kadrić.

  Prema njegovim riječima tenderska procedura za nabavku magneta će se ponoviti i kako je kazao očekuje se da će u narednih nekoliko mjeseci brčansko zdravstvo imati i taj uređaj.

  „Time ćemo zaokružiti posjedovanje svih neophodnih i najvažnijih aparata koje jedna bolnica treba da ima. Mi nastavljamo raditi na unapređenju zdravstvenog sektora i upravljanja kvaliteta liječenja naših osiguranika“, istakao je Kadrić.

  Direktor JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Nihad Šibonjić kazao je da je nabavljeni CT aparat jedan od pet najboljih u BiH.

  „Aparat ima velike mogućnosti, razna snimanja i što je bitno aparat te snimke radi relativno brzo. Trenutno nema nikakvog čekanja na snimanje i sve što se indikuje snima se isti trenutak“, kazao je Šibonjić.

  Sektor za informisanje Kabineta gradonačelnika Brčko distrikta BiH
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img