More

  Članovi tri udruženja organizovali čišćenje obale rijeke Save

  Članovi udruženja “Iks centar”, “Beba više” i Izviđači Brčko distrikta organizovali su jučer zajedničku akciju čišćenja obale rijeke Save.

  Predsjednik Udruženja “Iks centar” Igor Miličević, koji je inicijator akcije, rekao je novinarima da su ovom akcijom željeli podići ekološku svijest građana.

  “Apelujem na Vladu Brčko distrikta da urgira na institucije u čijoj nadležnosti je čišćenje obale i dijela rijeke oko graničnog mosta da redovno obavljaju te aktivnosti, kako bi i obala i rijeka bili čisti”, poručio je Miličević.

  Načelnik Izviđača Brčko distrikta Ivan Klašnić rekao je da su se izviđači rado odazvali ovoj akciji u kojoj učestvuje njih 30.

  Klašnić je napomenuo da su ekološke aktivnosti dio programa rada izviđača na svjetskom nivou, te da će nakon akcije održati i takmičenje u “čvorologiji”, signalizaciji zastavicama i prvoj pomoći.

  Sekretar Udruženja “Beba više” Željka Jovanović istakla je da ovo udruženje ima dobru saradnju sa brčanskim izviđačima i “Iks centrom”, da su prošle godine sa izviđačima uređivali korito rijeke Brke, te da se rado odazivaju ne samo ekološkim, nego i humanitarnim akcijama.

  Autor: Srna

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI