Članovi brčanskog Književnog kluba u Sarajevu za Svjetski dan poezije

  Svečanom događaju su prisustvovali Marko Toljević i Selman Edi Kaloper.

  Uručenje certifikata učesnicima manifestacije [Ustupljeno Otisku]

  Prvi dan proljeća i Svjetski dan poezije, Udruženje „Metamorfoza“ iz Sarajeva organizovalo je promociju u Centru za kulturu „Sarajevo“. Bila je to zajednička zbirka poezije, mladih autora iz Bosne i Hercegovine, pod nazivom „Simfonija duša“. Svečanom događaju su prisustvovali i Brčaci Marko Toljević, i Selman Edi Kaloper, obojica članovi brčanskog Književnog kluba, javlja Otisak.ba.

  A u objavljenoj zbirci našla se i jedna Selmanova pjesma, koja je prošla selekciju anonimno dostavljenih radova za ovu prigodu.

  Urednik zbirke je Tarik Jakubović, predsjednik Udruženja bosanskih umjetnika. A u odabiru pjesama, koje su bile pod pseudonimom, ispred UBU bili su još i Milorad Kostić i Idriz Hodžić. Stručnu komisiju za ocjenjivanje pristiglih radova činili su: Tarik Jažić, Aleksandra Kostić i Mustafa Smajlović.

  Scenski nastupi, recitali, nagrada, certifikati

  U programu manifestacije, poslije pozdravnog govora predsjednice Udruženja „Metamorfoza“ Zerine Ramović, bio je scenski nastup Mije Lučića, pod nazivom: „Ne očekuj da te iko razumije“ (pjesmu je prvi put otpjevao Seid Memić Vajta, 1979. godine, a na tekst Duška Trifunovića).

  Zatim je slijedila dodjela nagrade, Nejiri Čardakliji, za dizajn naslovnice zbirke, te recitali autora, scenski nastup Enise Alajmović „Prorok“ (A. S. Puškin), u režiji Amine Ćehić, i uručenje certifikata učesnicima manifestacije.

  Poslije programa, mlade autorice i autori nastavili su druženje u Rock Clubu „Marquee“.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy seven ÷ = eleven