CIK BiH dodijelio još dva mandata: Tatarin i Žuljević u Domu naroda Parlamenta FBiH

  Do sada je dodijeljeno 55 od ukupno 58 mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH.

  Dodijeljeni su 6. i 7. mandat iz reda Ostalih u Dom naroda PFBiH (Foto: Arhiva)

  Centralna izborna komisija (CIK) BiH je na današnjoj sjednici donijela Dopunsku odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta Federaciji BiH – Opći izbori 2018. godine, na osnovu koje su dodijeljena dva mandata delegatima iz reda Ostalih, javlja Anadolu Agency.

  “Dodijeljeni su 6. i 7. mandat iz reda Ostalih u Dom naroda PFBiH, odnosno mandati su dodijeljeni Tatarin Sejadu (Bosansko-podrinjski kanton Goražde) i Žuljević Aneru (Hercegovačko-neretvanski kanton)”, saopćeno je iz CIK-a.

  Dodijeljeno 55 od 58 mandata

  Dopunska odluka je uslijedila nakon pravosnažnosti odluka o raspodjeli mandata delegatima iz reda Ostalih u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine broj 06-1-07-1-61/19 i 06-1-07-1-64/19 od 11.02.2019. godine. Do sada je dodijeljeno 55 od ukupno 58 mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH.

  Tri preostala nedostajuća mandata za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda bit će potvrđena dopunskom odlukom nakon provedbe procedure propisane članom 37. stav (3) Uputstva o postupku provedbe posrednih izbora za tijela vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“ br. 38/14,90/16, 8/17 i 91/18), navode iz CIK-a.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  10 × one =