More

  CEV Cup: Bimal-Jedinstvo hrabro položilo oružje, Mladost dostojna protiv poljskog giganta

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Brčanski predstavnici u drugom jakosnom klupskom takmičenju pod okriljem CEV-a, pružili dostojan otpor renomiranim rivalima koji su nakon mečeva u Brčkom, odnosno Belchatowu, na korak bliže plasmanu u narednu rundu kupa CEV-a. Bimal-Jedinstvo u “smiraju” duela bez gasa za preokret. Nakon 105 minuta odbojke, češki UP Olomouc slavio je u dvorani Magnet, rezultatom 1:3 (23-25, 23-25, 25-18, 21-25). Slobodan Boba Kovač i Aleksandar Atanasijević, ugostili su šampione Bosne i Hercegovine u Belchatowu, te sa ubjedljvih 3:0 (17-25, 23-25, 14-25) nadigrali brčanski tim, koji je dogovorom organizacija bio formalni domaćin prvog susreta dvomeča u Poljskoj, čiji će epilog biti poznat već u četvrtak.

  Dinamičan i nezvjestan susret između aktuelnih prvakinja Bosne i Hercegovine i gošći iz Olomouca u konačnici je možda mogao ponuditi i nešto drugačiji rezultat ali su Čehinje, ponajprije energetskim faktorom, uspjele napraviti brejk u Distriktu.

  Ravnopravan odnos snaga viđen je čitavim tokom prvog seta ali je sastav Martina Hrocha u finišu ipak uspio sačuvati dva poena prednosti i set okončati uz minimalnu razliku. Već u narednom setu, rolerkoster uzbuđenja. Nešto dominantnije izdanja gošći sredinom dionice kada su, pri rezultatu 8:16 formirale značajnu prednost, nije obeshrabilo Bimal-Jedinstvo koje je serijom poena ponovo uvelo set u neizvjesnu završnicu, čiji finiš je, ponovo nakon igre na razliku, okončan u korist sastava iz Češke.

  Brčanske princeze su nakon samo 22 minuta igre u trećem setu, uspjele smanjiti ukupan rezultat, pritisak prenijeti na stranu rivala i meč uvesti u neizvjesnu završnicu. Gajićeva i Radovićeva isticale su se u taboru domaćih, za viskoh +7 u trećem setu. Rasla je nada za potpuni preokret ali su Čehinje pronašle više energije u završnici i uspje,e nešto ubjedljivije nego u uvodna dva seta, nadigrati bosanskohercegovačkog rivala i stići do brejka na gostovanju u Brčkom, odnosno koraka bliže plasmanu u anrednu fazu.

  Ivana Radović sa 10 poena, bila je najefikasnija poenterka u dresu domaćih, Gajićeva je dodala 8. Sa druge strane, bivša vedeta Brčanki, Elena Babić, takođe sa 10 poena, bila je najefikasniji pojedinac u redovima Olomouca.

  Sada već formirano prijateljstvo između poljskog PGE Skra iz Belchatowa i brčanske Mladosti, kulmirinalo je dogovorom, odnosno verifikacijom krovne odbojkaške kuće, o petodnevnom domaćinstvu tima Slobodana Kovača tokom kojeg će Mladost, osim dvomeča protiv navedenog rivala, uvidjeti kako funkcnioniše jedan od najvećih timova u Evropi.

  Prvi susret pomenutih rivala, odigran u dvorani “Energia”, okončan je već nakon 67 minuta odbojkaške igre. Od samog starta, Slobodan Boba Kovac promiješao je karte i na megdan timu Branka Mišića poslao pojedince koji su do sada, bilježili nešto manju minutažu. Pristojno se Mladost držala u prvom setu, PGE Skra je pdoigao nivo igre i ubacio u brzinu više tokom finiša, za ipak nedostižnih +8 u prvom setu. Ranim vođstvom 6:0 u drugom setu, tim iz Belchatowa je nastavio kontrolisati meč. Opuštanje u polju ali i dobra reakcija Mladosti, uveli su set u završnicu kakvoj se domaćin nije nadao. Morali su navijači u “Energia” arena dodatno zagrijati dlanove i svoje ljubimce poduprijeti ka cilju. Više od respektabilnih 23:25, formalni domaćin prvog susreta ,nije uspio dosegnuti u tim momentima.

  U trećem setu bez iznenađenja, domaći su rutinski priveli meč kraju i sigurnim trijumfom, pred revanš susret koji je na rasporedu već u četvrtak, stigli na korak da ovjere vizu koja vodi u narednu rundu kupa Cev-a.

  Autor: Dejan Jovičić
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img