Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom 21. godišnjice Brčko distrikta BiH

Gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH, Esed Kadrić i Anto Domić, uputili su danas čestitku povodom 21. godišnjice ove lokalne zajednice.

  • Poštovane sugrađanke i sugrađani,

vrijeme u kojem obilježavamo 21. godišnjicu postojanja Brčko distrikta BiH opterećeno je pandemijom, koja nam kvari potpuni slavljenički ugođaj, kakav bismo imali da nije te pošasti kojom je zahvaćen cijeli svijet.

- Reklama -

Uprkos tome, mi imamo dovoljno razloga za optimizam zbog urađenog u proteklim godinama, ali i onoga što smo planirali da uradimo u tekućoj godini.

U protekloj godini uspješno smo proveli lokalne izbore, prva smo lokalna samouprava koja je formirala vlast na osnovu rezultata tih izbora, i dosta uspješno smo se nosili s pandemijom, zahvaljujući pored ostalog našim stanovnicima koji su dostojanstveno poštovali predložene epidemiološke mjere.

Tokom pandemije naše privrednike nismo prepustili stihiji, već smo im pomagali u okviru raspoloživih sredstava kako bi ovo teško vrijeme uspješno prebrodili.

Nastavljen je kontinuitet realizacije infrastrukturnih projekata, tako da ćemo upravo jedan takav objekat – radi se o Fontani mladosti – koja će krasiti pješačku zonu, pustiti u funkciju u ovim slavljeničkim danima.

Svjesni smo vremena u kojem živimo i da trenutno stanje u našem društvu po mišljenju građana nije na zavidnom nivou. Zato ćemo kao novoformirana vlast u narednom periodu uložiti dodatne napore kako bismo nastavili kontinuitet dobrih odluka koje su prethodne vlasti donosile, ali i unaprijedili oblasti koje su neophodne za bolji i kvalitetniji život naših sugrađana. 

Vjerujemo da će pomoć koju u realizaciji svih naših projekata imamo od predstavnika međunarodne zajednice, posebno od supervizora gospodina Michaela Scanlana, biti nastavljena i u narednom periodu.

Nadamo se da ćemo kao i do sada ostati primjer dobrih multietničkih odnosa, tolerancije i suživota, po čemu je naša lokalna zajednica prepoznatljiva. 

S nadom da će ova godina i sve sljedeće biti bolje, vedrije i naprednije upućujemo vam iskrene čestitke, a svim damama čestitamo 8. mart – Međunarodni dan žena.