Čestitka – 25.novembar, suština jeste suživot različitosti

[SAOPŠTENJE]  Povodom 25. novembra –Dana državnosti Bosne i Hercegovine, jednog od najznačajnijih državnih praznika, svima koji ovu zemlju osjećaju svojom, a posebno svojim sugrađanima, upućujem iskrene čestitke uz želju da svojim zajedničkim zalaganjem doprinesemo izgradnji jače države, promociji istinskih vrijednosti poput solidarnosti i poštivanja različitih duhovnih i kulturnih vrijednosti.

Dvadeset peti novembar 1943. godine je datum u kome se prelama suština i istina Bosne i Hercegovine. Suština jeste suživot različitosti, a njena istina, njene međunarodno priznate granice. Iz iskustva suživota, poštivanja prava drugog i drugačijeg rodio se antifašizam, a iz antifašizma spoznaja o vlastitoj državnosti i nužnosti njenog očuvanja.

Ovaj vrlo značajan historijski datum obavezuje i nas da dajemo svoj puni doprinos u daljoj izgradnji Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i jačanju naše države Bosne i Hercegovine.
Svim Bosancima i Hercegovcima još jednom upućujem najiskrenije čestitke, sretan 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Prim. dr. Zijad Nišić, Predsjednik Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikt Bosne i Hercegovine
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

10 ÷ two =