More

  Cerić: Dodik slavio stari i najavio novi genocid nad Bošnjacima uz Drinu!

  Bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa objavio je tekst jučer na svojoj stranici na društvenoj mreži Facebook.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Dr Mustafa Cerić, bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa, objavio je jučer na svojoj stranici na društvenoj mreži Facebook da je Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, slavio stari i najavio novi genocid nad Bošnjacima uz Drinu.

  Njegov tekst Otisak prenosi u cjelosti:

  – Milorad Dodik je u Bratuncu, 7. jula 2017. godine, potvrdio tezu da onaj koji negira počinjeni genocid, spreman je počiniti novi genocid. Dodik je rekao: ‘Poznati su projekti raznih fondacija, prije svega islamskih, koje su tražili i usmjeravali svoje pare kako bi se ovdje uz Drinu vratili nakon otadžbinskog rata muslimani i da bi ponovo okupirali Drinu na taj način…’.

  Ovo nije puka i slučajna izjava frustriranog srpskog političara u liku Milorada Dodika, već je to izraz srpske genocidne politike, koja se kroji u Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti (SANU) i u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Beogradu. Dodik je samo eksponent te i takve politike. Dodik, može biti, nije ni svjestan šta priča u prisustvu srbijanskog ambasadora Stanimira Vukićevića, ali mi Bošnjaci nemamo pravo biti naivni i indiferentni prema ovim genocidnim prijetnjama. Dodik je u Bratuncu, zaista, ozbiljno zaprijetio Bošnjacima koji se vraćaju svojim kućama i imanjima uz Drinu da to ne čine, jer to je, ocjenjuje Dodik, “ponovna okupacija Drine nakon otadžbinskog rata”, tj., nakon prethodnog srpskog genocida nad Bošnjacima uz Drinu.

  Dakle, ovom izjavom Dodik potvrđuje stari i najavljuje novi genocid nad Bošnjacima sve dok ih srpska politika (čitaj “srpska zločinačka vojska”) potpuno ne istrijebi tako da se više nikad ne vrate uz Drinu, jer njihov ponovni povratak njihovim kućama i imanjima je za srpsku politiku ponovna okupacija uz Drinu. (“Kakva nečuvena drskost”)?!

  Ako ova Dodikova izjava nije najava novog genocida nad Bošnjacima, ako ova izjava srpskog političara koji tvrdi da govori u ime srpskog naroda nije objava novog sukoba – novog rata do konačniog istrebljenja Bošnjaka uz Drinu, šta je onda ova izjava? Kome i čemu ona služi? Kome i za koga je najmjenjena ova Dodikova poruka: – Nasilno protjerani Bošnjaci sa Drine ne vraćajte se na Drinu svojim domovima i imanjima, jer ćete biti ubijeni, bit ćete očišćeni novim genocidom. (“Strašno”)!

  Znamo da Dodik laže, petlja, izaziva, vrijeđa, ponižava, pljuje ljude, želi pažnju javnosti kao malo dijete, ruga se žrtvama genocida u lice svima… Znamo da su njegove riječi ludačke i prazne, ali ova njegova izjava u Bratuncu ne može biti zanemarena. Ova izjava jest luđačka, ali nije prazna. Ova izjava je puna mržnje i zla, prema kojem mi Bošnjaci ne smijemo ostati ravnodušni. Dodikovu bratunačku izjavu od 7. jula, 2017. godine Bošnjaci ne smiju prešutiti. Svi što nas ima od mašrika do magrida moramo dignuti svoj glas protiv Dodikove genocidno-huškačke retorike protiv našeg naroda uz Drinu i cijelom Podrinju.

  Dodik mora čuti naš protest, mora shvatiti da nas ima, da će nas biti i da ćemo se vratiti na Drinu i cijelo Podrinje unatoč njegovim genocidnim prijetnjama. Vratit ćemo se uz Allahovu pomoć i financijsku potporu cijeloga svijeta, uključujući i islamski svijet. Bosna nije Palestina. Bosna je europska zemlja, gdje važe europska pravila poštivanja ljudskih prava. To što je Dodik naučio od nekih svojih doušnika iz Izraela o tome kako se krše prava povratnika na njihova imanja nakon što im je zemlja nasilno oduzeta – ne važi u Bosni. Bosna je uvijek bila na Drini, Uni, Savi i Neretvi… I uvjek će biti, ako Bog da… Vijeke vjekova…

  Bošnjaci moji, vaš glas se mora čuti protiv Dodikove bratunačke najave novog genocida nad Bošnjacima na Drini!

  Sad i odmah!

  Srpska politika priznaje i poštuje samo onoga koji joj pokaže zube i koji joj u lice kaže da ju se ne boji! Tako im je bilo u Hrvatskoj i na Kosovu! Tako će im biti i u Bosni, ako Bog da! Kad-tad! Ako nastave politiku genocida!

  Milorad Dodik je velika kukavica osim kad je u čoporu svojih slijepih sljedbenika!

  Postscriptum:

  Pozivam srbijanskog ambasadora Stanimira Vukićevića, koji je viđen u Bratuncu na skupu na kojem je Dodik slavio stari i najavio novi genocid nad Bošnjacima, da se javno i nedvosmisleno ogradi od Dodikove retorike u Bratuncu, da osudi Dodikovu prijetnju bošnjačkim povratnicima uz Drinu te da traži od Aleksandra Vučića i Patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja da politički i moralno discipliniraju Milorada Dodika kako bi Bošnjaci znali da to što Dodik priča nije ni politički stav srpskog Beograda ni moralni stav Srpske pravoslavne crkve. U protivnom, srbijanskog ambasadora Stanimira Vukićevića treba proglasiti personom non grata u Sarajevu.

  Pogledaj video!

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceFacebook

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − two = 5