More

  “Čarolija boja” u Brčkom: Najbolji radovi Anje Lukić i Lejle Bećirović

  - Advertisement -

  Stručni žiri sedamnaestog po redu brčanskog festivala „Dječija mašta može svašta“, koji obuhvata i „Čaroliju boja“, danas je proglasio najbolja ostvarenja u kategoriji likovnih i literarnih radova, javlja Radio Brčko.

  Najbolji likovni rad je Anje Lukić, drugo mjesto je osvojila Asja Karamustafić, treća je Lara Dukeč, a specijalna nagrada pripala je Robertu Mariću.

  U kategoriji literarnih radova prvo mjesto je osvojila Lejla Bećirović, druga je Sofija Kašanski, treća Nikolina Perić, dok je specijalna nagrada pripala Ani Mariji-Andrić.

  Umjetnički direktor manifestacije Jovan Adamov ističe da je važnost „Čarolije“ i u tome što angažuje i duh i tijelo učesnika i to po sedamnaesti put za redom.

  Više od deset hiljada učenika je dio ovogodišnje naše priče, što praktično znači da su oni i duhom i tijelom bili angažovani, kako bi učestvovali u cjelokupnom događaju. Rečeno potvrđuje vežnost cijelog projekta koji je jedinstven u regionu.

  Umjetnički direktor manifestacije Jovan Adamov

  Ovogodišnji moto manifestacije je “Djeca će pobijediti“, što se i potvrdilo prvo kroz broj učesnika, ali i kvalitete radova.

  Žiri je imao vrlo težak posao jer je na dio likovnog konkursa pristiglo 151 rad, dok je za literalni dio nadmetanja žiri zaprimio 370 radova.

  Glaviša Nikolić, direktor manifestacije

  I ovaj događaj upriličen je u okviru manifestacija kojima se obilježava Dan Brčko distrikta BiH, a pod pokroviteljstvom ovdašnje vlade.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img