Čande: Provala u pomoćni objekat gastarbajtera

  "S obzirom da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično djelo 'Teška krađa' iz člana 281 stav 1, u vezi sa članom 28 (pokušaj) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, pripadnici Policije preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju istog", navedeno je u saopćenju.

  Foto: Pixabay ilustracija

  Novinar: Adis Mujdanović

  Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine saopćila je danas da je 11. januara zaprimila prijavu o provali u pomoćni objekat gastarbajtera u brčanskoj mjesnoj zajednici Čande.

  Oko 12:15 sati Policiji se obratio mještanin Čanda i prijavio da je prilikom obilaska kuće i pomoćnog objekta, vlasništvo njegovog brata koji se nalazi na privremenom radu u inostranstvu, uočio razbijeno staklo na prozoru pomoćnog objekta i da je u objektu izvršena premetačina stvari.

  Odmah po saznanju na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su prikupljali obavještenja i obavili uviđaj.

  Uviđajnim radnjama je konstatirano da je provala u objekat najvjerovatnije izvršena kroz prozor na objektu.

  “S obzirom da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično djelo ‘Teška krađa’ iz člana 281 stav 1, u vezi sa članom 28 (pokušaj) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, pripadnici Policije preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju istog”, navedeno je u saopćenju.

  Ovo je bila jedina prijava koja se odnosi na krivično djelo, a koju je Policija zaprimila u periodu od 11. januara do danas.

  Javni red i mir

  Tokom ovog perioda nisu zaprimljene prijave narušavanja javnog reda i mira, dok je zabilježena upotreba pirotehničkih sredstava.

  “Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbijedili javne i vjerske skupove koji su održani u Brčko distriktu BiH i isti su protekli bezbjedno”, naglasili su iz ove policijske agencije.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty five − forty seven =