Bulčević: U Brčko distriktu treba oformiti Univerzitet, izgraditi studentski dom, privući studente iz drugih krajeva

  Sponzorisan članak / Autor: NiP Brčko

  U mjesnoj zajednici Omerbegovača održan je sastanak političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikta BiH.

  Mještani mjesne zajednice Omerbegovača imali su priliku upoznati kandidate koji se nalaze na listi ove političke organizacije te kroz razgovor s njima saznati koji su to razlozi zbog kojih su ovi većinom mladi ljudi odlučili svoje povjerenje pružiti upravo ovoj političkoj organizaciji.

  - Reklama -

  Kandidat na listi Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, Ermin Adžajlić kazao je da je ovu političku organizaciju izabrao iz razloga što je upravo tu prepoznao mlade, školovane i hrabre ljude koji su željni promjena iz temelja.

  „Sa ovim hrabrim ljudima zajedno želim graditi Brčko distrikt u kojem ćemo svi zajedno normalno živjeti i graditi ambijent koji neće tjerati mlade ljude, nego im dati šansu da rade i od svog rada da žive normalno”, pojasnio je Adžajlić.

  U svome obraćanju prisutnima, predsjednica organizacije žena Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, Emina Salihović dotakla se teme grantova, te kazala da su grantovi ništa drugo nego izvlačenje para građana iz budžeta Brčko distrikta BiH.

  „Naš cilj će biti ukidanje grantova koji iznose 80 miliona konvertibilnih maraka, te usmjeravanje tih sredstava na bolji i kvalitetniji socijalni program, kao i privredni i poljoprivredni razvoj domaće proizvodnje”, naglasila je Salihović.

  Kada je u pitanju obrazovanje, nosilac liste Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, Damir Bulčević, kazao je da se u Brčko distriktu BiH mora formirati Univerzitet, izgraditi studenstki dom, ne dopustiti da naši studenti odlaze, nego privući studente iz drugih krajeva da studiraju u našem gradu i na taj način postati centar dešavanja.

  „U Brčko distriktu BiH se mora formirati Univerzitet koji će pod svojom kapom imati privatne i državne fakultete, te ih povezati sa svjestkim univerzitetima tako da naše diplome budu priznate širom svijeta a ne da budemo crna rupa u obrazovanju kao što smo bili u proteklih nekoliko godina”, istakao je Bulčević.

  Prisutnima se također obratio i kandidat za Skupštinu Brčko distrikta BiH Zijad Ražanica.

  „Mi imamo cilj da Brčko distrikt postane centar ekonomskog uspjeha i sinonim za sve gradove u okruženju”, kazao je Ražanica.

  Na skupu u Omerbegovači prisutnima su se također obratili Ramiz Djedović, Ajla Mujanović, Mirnes Avdić i Mirsad Đapo.