More

  Bulčević: Neophodno realnije planirati kapitalni budžet

  "Obuhvatiti projekte za koje je riješena kompletna finansijska konstrukcija, kao i sva neophodna dokumentacija."

  - Advertisement -

  Preduslovi za dinamičniju realizaciju kapitalnog budžeta od strane odjeljenja brčanske Vlade moraju ići najmanje u četiri pravca koja se tiču poboljšanja tehničkih, ali i kadrovskih uslova rada samih odjeljenja.

  Ovo je temeljni zaključak do koga je, u prvoj fazi rada, stigla Vladina komisija čiji je zadatak predložiti najbolja rješenja s ciljem poboljšanja realizacije kapitalnog budžeta.

  “Prvo je neophodno realnije planirati kapitalni budžet, odnosno obuhvatiti projekte za koje je riješena kompletna finansijska konstrukcija, kao i sva neophodna dokumentacija. Pored toga, Vlada mora povećati broj inženjera koji rade na projektima, jer trenutno smo u situaciji da svaki od inženjera vodi po dvadeset, pa čak i trideset projekata. Neophodno je osigurati i bolje prostorne uslove za njihov rad”, rekao je glavni koordinator Vlade Brčko distrikta, Damir Bulčević.

  Paralelno sa ovim aktivnostima, biće obezbijeđeno i kvalitetno softversko uvezivanje među odjeljenjima, te katastrom i gruntovnicom, kako bi svi blagovremeno i detaljno bili upoznati sa realizacijom svakog od projekata.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × one = 5