Bulčević: Moramo razvijati mala i srednja preduzeća

  Sponzorisan članak / Autor: NiP Brčko

  U prostorijama mjesne zajednice Rijeke održan je sastanak političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikt BiH.

  Predsjednik mjesnog odbora Rijeke Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, a ujedno i kandidat na listi Advin Čardaklija mještanima ove mjesne zajednice je poručio da ne smiju dozvoliti da im drugi i dalje daju lažna obećanja koja godinama nisu ispunili.

  - Reklama -

  „Mi nećemo obećavati kao što to rade mnogi jer mi imamo jasan cilj da radimo i mijenjamo sve iz temelja”, kazao je Čardaklija.

  Nosilac liste političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikta BiH, Damir Bulčević kazao je da se u Brčko distriktu BiH mora razviti privreda na način da se stvaraju kreativna nova radna mjesta koja će privlačiti mlade ljude.

  „Sada moramo razvijati mala i srednja preduzeća. Ona moraju biti osnov privrede Brčko distrikta i Bosne i Hercegovine sa jasnom strategijom”, istakao je Bulčević.

  Predsjednica Povjereništva Naroda i Pravde, Dženana Kukić ovom prilikom je naglasila da je veoma važno u sistem obrazovanja uvesti predmet Preduzetništvo i razvijati sistem dualnog obrazovanja.

  „Na ovaj način mladi ljudi će pored teorije imati i praksu i naravno kada dobiju diplomu znati će da rade posao za koji su se školovali. Prvenstveno će imati iskustvo koje je ključni segmenat na konkursima za posao”, istakla je Kukić.

  Prisutnima se također obratio i kandidat na listi Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, Ermin Adžajlić koji je izrazio nezadovoljstvo djelovanjem pojedinih političkih partija i ukazao na njihove propuste kada su u pitanju mladi ljudi.

  „Jedan ugledani član političke partije koji je zaposlen u JP Putevi Brčko ukrade 10.000 KM i umjesto da se organi stranke ograde od takve osobe i obrate nadležnim institucijama za pomoć, oni takvog omladinca nagrade unapređenjem i daju mu vjetar u leđa da još više krade”, istakao je Adžajlić.

  Mještanima mjesne zajednice Rijeke također su se obratili Abdulah Iljazović, Emina Salihović, Mirsad Zahirović, Ramiz Djedović i Mirsad Đapo.