More

  Bugojno: Stručni seminar za nastavnike i profesore matematike FBiH i Brčko distrikta

  Predstavnici iz Brčko distrikta [Četvrta osnovna škola]: Muamer Ibrahimović, Mijo Babić Mićanović i Melisa Alić.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  U organizaciji Udruženja matematičara Kantona Sarajevo, u Bugojnu u Kulturnom centru Princeze Dževhere počeo je dvodnevni zajednički seminar za nastavnike i profesore matematike FBiH, na kojem su učešće uzeli i predstavnici iz Brčko distrikta BiH [Četvrta osnovna škola]: Muamer Ibrahimović, Mijo Babić Mićanović i Melisa Alić. Seminar je stručnog karaktera.

  Ovom prigodom dobrodošlicu i uspješan rad učesnicima i predavačima poželjeli su prof. Dževad Mlaćo iz bugojanske Gimnazije i Abdulah Gari, zamjenik generalnog direktora Lige muslimanskog svijeta u BiH i nadzornik Kulturnog centra Princeze Dževhere. U ime organizatora zahvalnicu domaćinu uručila je prof. dr Senada Kalabušić, predsjednica Udruženja matematičara Kantona Sarajevo.

  Cilj povezivanje profesora i nastavnika matematike

  Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović izrazila je zadovoljstvo što se seminar održava u Bugojnu i čestitala je predavačima i mladim bh. matematičarima na zapaženim rezultatima koje postižu na prestižnim takmičenjima u svijetu.

  Cilj seminara je da poveže nastavnike i profesore matematike u osnovnim i srednjim školama, kako bi na jednom mjestu razmijenili iskustva u podučavanju i, istovremeno, od eminentnih predavača stekli nova znanja o pojedinim oblastima matematike i metodama predavanja, koja će iskoristiti da obogate svoje časove nastave, učine ih zanimljivim i na taj način otklone uvijek prisutni “strah” od matematike, i daju dobar motiv đacima za daljnji rad u matematici, piše Bug.ba.

  [Bug.ba]
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifteen + = twenty two