More

  Brod: Održana radionica u sklopu projekta ‘Odgovor na vanredne situacije – SADA’

  Radionica na temu „Mentoring za uspostavljanje modela regionalnog koncepta i međuopštinske saradnje“.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  U sklopu aktivnosti na implementaciji projekta „Odgovor na vanredne situacije – SADA“, dana 31.08.2017, u opštini Brod je održana radionica na temu „Mentoring za uspostavljanje modela regionalnog koncepta i međuopštinske saradnje“.

  Radionici su, pored članova Tima za implementaciju projekta, prisustvovali i g. Ilija Jovičić, načelnik opštine Brod, g. Romko Papuga, načelnik opštinske uprave Šid, i g. Tomislav Janković, predsjednik Skupštine grada Sremska Mitrovica, kao i članovi Međuopštinske radne grupe za zaštitu životne sredine i upravljanje rizicima iz Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

  [Ustupljeno Otisku]
  Radionicu su vodili g. Uroš Vojnović, predsjednik Komisije za EU integracije Skupštine Brčko distrikta BiH, g. Milan Mirić, direktor Regionalne razvojne agencije Srem, i g. Bora Obradović, projekt menadžer za infrastrukturu i održivi razvoj Regonalne razvojne agencije Srem.

  Kroz radionicu učesnici su imali priliku da u toku panel diskusije razgovaraju o modelu zaštite i spašavanja Brčko distrikta BiH i razmijene iskustva iz majskih poplava 2014. godine. Takođe je predstavljen model regionalnog razvoja, međuopštinske saradnje i formiranje i implementacija regionalnih projekata.

  „Mi smo 2014. godine uspjeli da se odbranimo od poplava, ali to ne znači da smo sigurni. Brod se nalazi na dvije rijeke, Savi i Ukrini, sa brojnom kanalskom mrežom, često je vodostaj Save viši od samoga grada i uvijek postoji opasnost od poplava. Mi se brinemo da blagovremeno preduzmemo sve mjere, da budemo spremni i upravo u tom pravcu je današnja radionica“, rekao je Ilija Jovičić, načelnik opštine Brod.

  Tomislav Janković, predsjednik Skupštine grada Sremska Mitrovica istakao je da je: „Projekat uvezao opštine i gradove u veoma bitan sistem razmjene informacija, stoga svi učesnici ističu višestruki značaj ovog projekta“.

  [Ustupljeno Otisku]
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ 1 = six