Brisel želi niže cijene rominga na zapadnom Balkanu

  Evropska komisija traži od kompanija iz regije da istraže mogućnosti smanjenja cijena rominga među zemljama zapadnog Balkana.

  Evropska komisija želi olakšati proces promjena i ohrabriti pomake u području telekomunikacijskog tržišta u regiji [EPA - Ilustracija]

  Europska komisija organizirala je u ponedjeljak u Bruxellesu sastanak telekomunukacijskih operatera s prostora zapadnog Balkana.

  “Tražili smo od kompanija iz regije da istraže mogućnosti smanjenja cijena roaminga među zemljama zapadnog Balkana”, kaže glasnogovornica Europske komisije Nathalie Vandystadt.

  U sjedištu Europske komisije u Bruxellesu održan je okrugli stol telekomunikacijskih operatera s prostora zapadnog Balkana.

  Sastanak je organizirala povjerenica Marija Gabriel, zadužena za digitalnu ekonomiju i društvo, a razgovaralo se o telekomunukacijskom tržištu u regiji.

  Plan na idućem samitu EU – Zapadni Balkan

  “Tražimo od kompanija u regiji da istraže moguće opcije, kao što su dobrovoljni komercijalni sporazumi ili drugi, kako bi se smanjile cijene roaminga među zemljama zapadnog Balkana. Kompanije su se dogovorile da prijedloge razmotre s Komisijom tijekom idućih tjedana”, poručila je Vandystadt, prenosi Tanjug.

  Ona je podsjetila da je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker tražio da se ojačaju odnosi EU-a sa Zapadnim Balkanom i da u tom cilju Komisija želi, među ostalim, olakšati proces promjena i ohrabriti pozitivne pomake u području telekomunikacijskog tržišta u regiji.

  Premijer Bugarske Bojko Borisov, čija zemlja sada predsjedava Vijećem EU-a, najavio je da će se, za početak, raditi na smanjenju cijena roaminga na zapadnom Balkanu, a u cilju i po ugledu na potpuno ukidanje tarifa za roaming među zemljama EU-a.

  Plan za takve korake trebao bi biti predstavljen na idućem samitu EU – Zapadni Balkan, koji će biti održan u svibnju u Sofiji.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − 2 = seven