More

  Brisel želi niže cijene rominga na zapadnom Balkanu

  Europska komisija organizirala je u ponedjeljak u Bruxellesu sastanak telekomunukacijskih operatera s prostora zapadnog Balkana.

  “Tražili smo od kompanija iz regije da istraže mogućnosti smanjenja cijena roaminga među zemljama zapadnog Balkana”, kaže glasnogovornica Europske komisije Nathalie Vandystadt.

  U sjedištu Europske komisije u Bruxellesu održan je okrugli stol telekomunikacijskih operatera s prostora zapadnog Balkana.

  Sastanak je organizirala povjerenica Marija Gabriel, zadužena za digitalnu ekonomiju i društvo, a razgovaralo se o telekomunukacijskom tržištu u regiji.

  Plan na idućem samitu EU – Zapadni Balkan

  “Tražimo od kompanija u regiji da istraže moguće opcije, kao što su dobrovoljni komercijalni sporazumi ili drugi, kako bi se smanjile cijene roaminga među zemljama zapadnog Balkana. Kompanije su se dogovorile da prijedloge razmotre s Komisijom tijekom idućih tjedana”, poručila je Vandystadt, prenosi Tanjug.

  Ona je podsjetila da je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker tražio da se ojačaju odnosi EU-a sa Zapadnim Balkanom i da u tom cilju Komisija želi, među ostalim, olakšati proces promjena i ohrabriti pozitivne pomake u području telekomunikacijskog tržišta u regiji.

  Premijer Bugarske Bojko Borisov, čija zemlja sada predsjedava Vijećem EU-a, najavio je da će se, za početak, raditi na smanjenju cijena roaminga na zapadnom Balkanu, a u cilju i po ugledu na potpuno ukidanje tarifa za roaming među zemljama EU-a.

  Plan za takve korake trebao bi biti predstavljen na idućem samitu EU – Zapadni Balkan, koji će biti održan u svibnju u Sofiji.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ninety eight − = eighty eight

  Čitano

  Povezani članci