More

  Brezovo Polje/Stari Rasadnik: Sastanci političke organizacije Narod i Pravda

  - Advertisement -
  - Advertisement -
  Sponzorisan članak / Autor: NiP Brčko

  U prostorijama Doma kulture u Brezovom Polju i na sportskom terenu mjesne zajednice Stari Rasadnik održan je sastanak političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikta BiH.

  U Brezovom Polju prisutnima se prvenstveno obratio predsjednik mjesnog odbora Narod i Pravda Brezovo Polje, Mersed Fazlić te napomenuo svoje Brezopoljce da ne dozvole da im drugi svojim obećanjima pomute razum.

  „Ne dozvolite da se glasovi rasipaju pa da ponovo kukakmo kako je stanje sve gore i gore te kako se ništa ne mijenja.  Nemojte prodavati svoj glas i što je najvažnije nemojte dopustiti da nas međusobno posvađaju”, kazao je Fazlić.

  Politički sekretar Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, Rasim Smajlović u svome obraćanju mještanima ove mjesne zajednice kazao  je da je teško biti Bošnjak u Brezovom Polju.

  „Ukoliko u skupštinskim klupama ne budemo imali svoje ljude, Bošnjake koji će zastupati naše interese teško nama jer ovi okolo jedva čekaju da nas sutra ne bude. Ne smijemo to dozvoliti”, naglasio je Smajlović.

  Smajlović je ovom prilikom istakao da Brezovo Polje ovih dana vodi bitku za svoj opstanak jer kako je kazao ovo je referendum i mi moramo podržati ovu političku organizaciju i mlade ljude ako hoćemo da nam bude bolje.

  Nosilac liste političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikta BiH Damir Bulčević kazao je da je u Brčko distriktu BiH prisutan sve veći broj siromašnih ljudi, te da trenutna vlast ništa ne poduzima po pitanju tog problema jer u Brčko distriktu čak ne postoji centar za socijalni rad iz razloga što neće da urade revidenciju svih članova koji dobijaju tuđu njegu i pomoć.

  „Mi ćemo kreirati centar za socijalni rad, napravit ćemo programe u kojima će demobilisani borci i penzioneri biti partneri a ne teret ove zajednice”, istakao je Bulčević.

  U mjesnoj zajednici Stari Rasadnik prisutnima se  obratila Nusreta Ferizagić kao domaćin u mjesnoj zajednici Stari Rasadnik a ujedno i kandidat za Skupštinu Brčko distrikta BiH te istakla da su dosadašnje vlasti svim stanovnicima Brčko distrikta BiH oduzele pravo na siguran i bezbrižan život.

  „Vladajuća struktura  nam je oduzela pravo da s ponosom nosimo identitet Bošnjaka“, naglasila je Ferizagić.

  U svome obraćanju prisutnima kandidat za Skupštinu Brčko distrikta BiH, Mediha Bahović kazala je da su u  političkoj organizaciji Narod i Pravda Brčko distrikta BiH  vrijedni, čestiti i pošteni ljudi, te da ova politička organizacija svoju državu Bosnu i Hercegovinu i građane stavlja na prvo mjesto.

  „Zato vas pozivam da nam date podršku 15.11.2020. godine, jer samo vaš glas donosi dobro svima nama. Jedan glas je opasniji od jednog metka, jer jedan metak može ubiti vašeg jednog neprijatelja a jedan vaš glas može presuditi svima nama“, istakla je Bahović.

  Nosilac liste političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikta BiH, Damir Bulčević u mjesnoj zajednici Stari Rasadnik kazao je  da je akcioni plan ove političke organizacije formiranje inovativnog centra Brčko distrikta BiH koji će okupljati mlade ljude sa idejama, inovativnim idejama koji će spajti akademsku zajednicu, Vladu Brčko distrikta BiH i privrednu zajednicu.

  „Na ovaj način našim privrednicima će biti pružena prilika da  začetak  svoje ideje kao i realizaciju odnosno plasiranje svojih proizvoda na tržišta mogu raditi na inovativan i kvalitetan način bez gubitka“, istakao je Bulčević.

  U mjesnoj zajednici u Brezovo Polje i Stari Rasadnik prisutnima su se također obratili Dženana Kukić, Emina Salihović, Ramiz Djedović, Zijad Ražanica, Abdulah Iljazović, Tarik Krajnović, Mirsad Zahirović i Mirsad Đapo.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img