Brezopoljski iftar za preko 200 postača

  U organizaciji iftara učestvovali su: Damir Bulčević, Mustafa Kladnjaković, Ermin Tirić, Rasim Smajlović, Sadik Kukić, Nedžad Hadžajlić i Tahir Nursacan.

  Damir Bulčević se obratio prisutnim postačima [Otisak.ba]

  Autor: Džemal Vantić

  U brčanskoj mjesnoj zajednici Brezovo Polje u ponedjeljak navečer je upriličen iftar za preko 200 postača.

  “Iako ne volim govorancije u iftarsko vrijeme, dogovorili smo se da vam se obratim u ime sedmorice ljudi koji su zajedno sa mnom organizovali ovaj iftar. Iza mene je naša ljepotica Azizija, koja na žalost svjedoči nekim lošim vremenima, ispred mene ste vi koji ćete ako Bog da svjedočiti ljepšoj zajedničkoj budućnosti. Čaršiji punoj djece, koja se radosno igraju. Boljoj i sretnijoj budućnosti ako Bog da svih nas”, kazao je glavni koordinator Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Damir Bulčević, koji se obratio prisutnim postačima.

  - Reklama -

  Da postane tradicija

  Pored njega, u organizaciji iftara učestvovali su: Mustafa Kladnjaković, Ermin Tirić, Rasim Smajlović, Sadik Kukić, Nedžad Hadžajlić i Tahir Nursacan.

  “Veliku zahvalnost dugujemo Udruženju žena Breze koje su spremile ove predivne bosanske poslastice. Želja nam je da ovaj naš brezopoljski iftar postane tradicija, te da posljednji ponedjeljak u ramazanu bude mjesto na kojem će iftariti nekoliko stotina postača”, rekao je Bulčević.

  Uključivanje dijaspore

  On je poslao jasnu poruku da je ovo jedan od načina da se uključi dijaspora u aktivnosti koje se rade u Bosni i Hercegovini.

  “Da su oni dio nas i da smo mi dio njih, jer evo kao što vidite trojica organizatora ovog iftara nisu s nama večeras, ali su tu u našim mislima i djelima. Ne smijemo zaboravljati na ljude van Bosne i Hercovine, trebamo ih uključivati u sve naše akcije, jer jednako volimo ovo našu čaršiju i Bosnu i Hercegovinu. Molim dragog Boga da čuva Brezovo Polje i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.”

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + eighty five = ninety