Brčkom potrebno više događaja koji će povezati ljude: BiH Color Festival dobar primjer

Foto: Ustupljeno Otisku

Peti po redu BiH Color Festival, koji je proteklog vikenda održan u Brčkom, okupio je hiljade mladih iz Bosne i Hercegovine i regije, koji su imali priliku dva dana uživati u nastupima vrhunskih DJ zvijezda.

Festival je ove godine ponudio mnoštvo zanimljivih sadržaja, za sve posjetioce željne kvalitetnog elektronskog zvuka, te odlične zabave.

Prisutne partijanere je uz hiljadu kilograma prirodne boje, zabavljalo više od 20 domaćih i regionalnih DJ zvijezda: Divolly & Markward, Vantiz, Vandal Steve, Galoski, Wreckage, Marko Nastić, Dejan Miličević, Bokee kao i druga prepoznatljiva imena elektronske scene u regionu i šire.

Reakcije publike su bile odlične, a izvođači koji su nastupili nisu krili svoje oduševljenje konceptom i organizacijom Festivala.

“Zadovoljni smo sa ukupnom posjetom, uzimajući u obzir trenutno stanje u reigionu, kao i da dosta ljudi iz inostranstva nije moglo doći”, izjavio je jedan od organizatora Dražen Zimonjić.

On je dodao da posebnu zahvalnost iskazuje svima koji su prošle godine kupili ulaznice i sačuvali ih za ovu, jer je Festival morao biti odgođen zbog pandemije.

U samoj organizaciji Festivala učestvovalo je i 11 sjajnih mladih volontera iz Srbije, Albanije i Crne Gore.

Time je BiH Color Festival ove godine postao i prvi festival u Bosni i Hercegovini koji je ugostio volontere i volonterke u okviru #ROUTEWB6 programa razmjene volontera.

Festival je već sada postao tradicija, te je od turističkog značaja za Brčko, a mnogobrojni partneri i sponzori su prepoznali ovaj jedinstveni događaj u regionu.

Organizatori za šesti BiH Color Festival najvaljuju još mnogo noviteta i raznovrsniji program.

Lokalna vlast bi u narednim godinama trebala pružiti veću podršku ovom događaju.

Posjetioci koji su osjetili atmosferu Festivala mogu svjedočiti da se uz muziku, zabavu i druženje sve razlike zaborave, stoga je Brčkom potrebno više događaja koji će povezati ljude.

Novinar: Adis Mujdanović
--