Brčko: ŽOK “Bimal-Jedinstvo” vs. ŽOK “Ub”

Foto: Dejan Jovičić/Otisak

Odbojkašice Bimal-Jedinstva nisu uspjele prirediti prvorazredno iznenađenje te su i u revanš susretu druge kvalifikacione runde za Ligu šampiona, poražene od rivala iz Uba, rezultatom 0:3, po setovima 16:25,24:25,15:25.

Sudar aktuelnih šampiona Bosne i Hercegvine i Srbije u brčanskoj dvorani Magnet, protekao je u potpunoj dominaciji gostujućeg sastava. Pezerović je od starta na teren poslao najbolje sa čime raspolaže ali nedovoljno za više od časnog poraza u dvomeču sa favorizovanim Ubom.

Bimal-Jedinstvo je za nijasnu energičnije ušlo u meč, steklo vođstvo tokom početne rezmjene poena ali su se gošće brzo osvijestile i tok susreta usmjerili na željenu stranu. Serijom 0:6 sredinom seta, napravile su prevagu i omogućile nešto mirniji finiš prve dionice. U taboru domaćih, Gajićeva i Kenjalo dobrim sekvencama nastojale su dodatno motivisati tim pred drugi set.

U ranoj fazi drugog seta gošće su uspostavile inicijativu i na samom startu kreirale značajniju rezultatsku prednost. Gligorićeva i Kecmanova bile su neriješiva enigma za Brčanke tokom drugog seta, nije pomogao ni kvalitetan nastup Jovane Biberdžić, tek 14 timskih poena šampiona Bosne i Hercegovine.

Ranih 2:8 za Ub na startu trećeg seta bio je jasan pokazatelj da je i prije konačnog zvižduka, evidentan putnik u narednu fazu, kada je riječ o ovom dvomeču. Razigrala se Ljiljana Ranković, torpedovala domaći tim i trasirala put gošćama ka konačnom, ubjedljviom strijumfu na parketu dvorane Magnet.

Odbojkašice Uba, u poslednjoj fazi kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Lige Šampiona ukrstiće koplja sa boljim iz dvomeča Olimpijakos-Minčanka, dok Bimal-Jedinstvo svoju evropsku avanturu nastavlja u drugom jakosnom takmičenju, kupu CEV-a.

Foto: Dejan Jovičić/Otisak
 Autor: Dejan Jovičić
--