More

  Brčko: Započela realizacija projekta “Mladi u biznisu”

  spot_imgspot_img

  Udruženje „Omladinski pokret za preokret“ započelo je realizaciju projekta „Mladi u biznisu“, koji je podržala i sufinansirala Vlada Brčko distrikta BiH, a provodi se u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

  Projekat ima za cilj pružiti doprinos povećanju zaposlenosti i samozapošljavanja mladih do 35 godina starosti prijavljenih na evidenciju Zavoda za zapošljavanja, ali i drugih nezaposlenih lica do navršenih 35 godina starosti koji ispunjavaju uslove a koji se ne nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, saopšteno je iz Udruženja.

  Realizacija projekta predviđa održavanje besplatnih tematskih obuka iz oblasti preduzetništva, vođenja poslovnih knjiga i pripremu biznis plana gdje će mladi koji planiraju pokrenuti vlastiti biznis dobiti incijalna znanja, besplatnu literaturu ali i motivaciju od strane stručnih i eminentnih predavača za svoj planirani preduzetnički poduhvat. Drugi segment projekta su nezaposleni mladi do 35 godina starosti sa završenom VSS ili SSS koji će dobiti mogućnost obavljanja jednomjesečne volonterske prakse u nekom od preduzeća Brčko distrikta.

  Raspisan je Javni poziv koji traje do 22.03.2021. godine.

  Tekst Javnog poziva zainteresovana lica mogu preuzeti sa web-stranice Zavoda www.zzzbrcko.org ili u prostorijama Zavoda, a prijave se predaju lično u prostorijama Zavoda.

  Ovim putem pozivamo nezaposlena lica do 35 godina koji aktivno traže zaposlenje kao i mladi koji namjeravaju pokrenuti privatni biznis da se prijave za učešće u projektu.

  Broj učesnika je ograničen.

  Čitano

  Povezani članci