More

  Brčko: Zanatski centar uskoro u novom ruhu

  - Advertisement -

  Autor videa: Kristian Bilić

  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić danas je obišao radove na rekonstrukciji gradskog Zanatskog centra, jedne od prepoznatljivih arhitektonskih cjelina Brčkog, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

  On je kazao da je ovo veliki dan za sve vlasnike lokala u Zanatskom centru koji će moći da kvalitetnije obavljaju svoju djelatnost.

  Zanatski centar godinama je bio u teškom stanju. Vlasti Distrikta učinile su velike napore da dođe do početka današnje rekonstrukcije i sanacije platoa što nam omogućava da razmišljamo o novim idejama koje bi vratile funkciju Zanatskom centru. Također, ovo je samo jedan od projekata koje radimo u ovom trenutku i koji je ujedno i najava značajnijim i većim projektima nove Vlade u narednom četverogodišnjem mandatu.

  Milorad Živković, direktor firme „ASTRA-PLAN“ Brčko kazao je da će se raditi površina oko 1300 kvadratnih metara i da je plan završetka radova devedeset dana.

  Radovi obuhvataju skidanje dotrajalih betonskih ploča u zamjenu za prirodni granit. Prethodno će se betonirati, odnosno raditi betonska ploča, a zatim izvršit će se zamjena svih dotrajalih podloga. Vrijednost ugovorenih radova je oko 260.000 KM.

  Jasmina Fazlić je vlasnica frizerskog salona u Zanatskom centru dugi niz godina i kaže da će svim vlasnicima lokala uređenje značiti puno.

  Zahvaljujemo se kompletnoj Vladi jer puno će nam značiti uređenje ovog dijela grada koji bi trebao konačno da oživi. Od nas zanatlija mnoge porodice žive tako da se nadamo da će se i stanje poboljšati nakon uređenja infrastrukture, stubišta, pločnika, rasvjete i sl.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img