Brčko: Zahvalnice i pohvale Nedeljku Gavriću, Mirsadu Hasanbašiću, OKC-u i GSS-u

Ministarstvo bezbjednosti Bosne i Hercegovine – Sektor za zaštitu i spašavanje povodom 1. marta, Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite – zaštite i spašavanja Bosne i Hercegovine, dodijelilo je priznanja organizacijama i pojedincima za poseban doprinos u oblasti zaštite i spašavanja, saopšteno je danas iz Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH.

Zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane korona virusom, ovogodišnje obilježavanje Dana civilne zaštite organizovano je bez zvanične ceremonije, u cilju zaštite zdravlja dobitnika priznanja.

- Reklama -

Između ostalih zahvalnicu je dobio i Operativno-komunikacijski centar javne bezbjednosti Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Pismene pohvale zaštite i spašavanja dodijeljene su pojedincima koji su nesebičnim radom, angažovanjem i ostvarenim rezultatima ispoljili samopožrtvovanje i humanost i time dali izuzetan doprinos u jačanju zaštite i spašavnja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih ili drugih nesreća u Bosni i Hercegovini, a među njima i pripadnici Odsjeka civilne zaštite Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Nedeljko Gavrić – Car i Mirsad Hasanbašić.

Pohvala Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine, između ostalih je dodijeljena i Gorskoj službi spašavanja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić je čestitao dobitnicima priznanja i izrazio zahvalnost svim profesionalcima u civilnoj zaštiti, posebno zbog doprinosa u borbi protiv pandemije COVID-19.

Izražavam zahvalnost na vašoj hrabrosti i odlučnosti da u svakom trenutku budete spremni suočiti se sa teškim situacijama kako biste sačuvali ili spasili živote, imovinu i životnu sredinu. Hrabrost i odlučnost su osobine koje će biti potrebne još više kako bi se suočili sa složenom krizom koju je cijela planeta proživjela od kraja 2019. godine, zbog COVID- 19.