Brčko: Zahvaljujući angažovanju Civilne zaštite i građana pronađen dječak

Nakon što je u prijepodnevnim časovima Otisak obaviješten o nestanku 11-godišnjeg Nenada Pantića, osim Odsjeka za civilnu zaštitu pri Odjeljenju za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH, u potragu su se angažovali i brojni građani Brčkog.

Pripadnici Civilne zaštite prijavu o nestanku malodobnog dječaka zaprimili su oko 10 sati i 30 minuta, sa navođenjem da je pomenuti posljednji put viđen u ulici J.J. Štrosmajera, gdje i živi sa svojom porodicom, te su odmah izašli na teren.

Naime, radi se o dječaku sa posebnim potrebama koji se igrao ispred zgrade sa sestrom, ali u jednom momentu se otrgnuo iz njenih ruku i zaputio u nepoznatom pravcu.

Nakon potrage koja je trajala sat i 30 minuta, dječak je pronađen u naselju Kolobara, koje je 1,5 km udaljeno od njegove ulice.

„Obavili smo razgovor sa roditeljima i saznali koja su mu omiljena mjesta na koje je volio ići. Počeli smo detaljnu pretragu. Uključili su se odmah i mediji koji su pozvali građane da pomognu u potrazi za nestalim dječakom“, za Otisak.ba je kazao Edin Ražanica, specijalista za stručno-operativne poslove, obuku i MTS, te dodao da su „vrlo brzo primili poziv od jedne gospođe koja je kazala da ga je pronašla“, te se dječak ponovo sastao sa svojom porodicom.

Novinarka: Azra Bijedić
--