More

  Brčko: Voda u gradu najvjerovatnije u večernjim satima

  Iz Javnog preduzeća "Komunalno Brčko" u četvrtak su obavijestili potrošače da će u petak ujutro [danas] doći do prekida u vodosnabdijevanju kod svih kupaca koji su priključeni na glavni gradski vodovod.

  Nakon izvršenih radova na zamjeni dijela cjevovoda na kojem se desilo curenje, redovna isporuka vode do svih potrošača u Brčkom bi trebala biti uspostavljena tokom večernjih sati, javlja Radio Brčko.

  Iz Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” u četvrtak su obavijestili potrošače da će u petak ujutro [danas] doći do prekida u vodosnabdijevanju kod svih kupaca koji su priključeni na glavni gradski vodovod.

  • Da bi se izbjegao prekid u snabdijevanju vodom gradskog područja u toku dana, imali smo namjeru da vodu preusmjerimo na stari transportni cjevovod i obezbijedimo kontinuitet u isporuci vodom.

  Na žalost izvedene manipulativne radnje nisu postigle svoj krajnji cilj jer se pojavilo intenzivno curenje na starom transportnom cjevovodu.

  Za sutra [petak] u jutarnjim satima planirane su aktivnosti na sanaciji kvara na glavnom transportnom cjevovodu za šta su obezbijeđena sva materijalno-tehnička sredstva.

  Do utvrđivanja detekcije kvara koja će dati podatke o prirodi kvara nismo u mogućnosti dati precizniju informaciju o trajanju prekida vodosnabdijevanja.

  U ovom momentu zna se da je do curenja došlo na dionici gdje cjevovod mijenja smjer te prelazi sa jedne strane puta na drugu, usljed čega cjevovod trpi veliki dinamički udar.

  Naša Služba za održavanje vodovodne mreže učiniće sve da se kvar sanira u najkraćem mogućem roku.

  Molimo Vas da večeras [četvrtak] obezbijedite dovoljne zalihe vode.

  Sutra [petak] iza podne ćemo imati više informacija o prirodi i trajanju sanacije kvara, a nadamo se da će kvar biti otklonjen u toku dana.

  Cisterna će biti na raspolaganju JZU [Javna zdravstvena ustanova] Bolnica Brčko.

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × 9 = nine