More

  Brčko: Vlada usvojila Smjernice za izradu zakona o izmjenama Zakona o sigurnosti saobraćaja

  Kako je istakao gradonačelnik Milić, nakon presude Apelacionog suda Brčko distrikta BiH praktično stavljene van snage odredbe Pravilnika JP „Putevi Brčko“ koje regulišu način naplate parkinga na prostoru Distrikta.

  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na današnjem 20. vanrednom zasjedanju Smjernice za izradu zakona o izmjenama Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima Brčko distrikta BiH.

  Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić istakao je da su na ovaj način pokrenute procedure izmjene odgovarajućih propisa kako bi se ovlaštenja koja su Vlada i Skupština Brčko distrikta BiH povjerile Javnom preduzeću „Putevi Brčko“ mogla implementirati u narednom periodu, s obzirom da su, kako je istakao gradonačelnik Milić, nakon presude Apelacionog suda Brčko distrikta BiH praktično stavljene van snage odredbe Pravilnika JP „Putevi Brčko“ koje regulišu način naplate parkinga na prostoru Distrikta.

  „Jutros smo usvojili Smjernice za izmjenu Zakona o sigurnosti na putevima Brčko distrikta BiH. To je komplementaran zakon u odnosu na izmjene Zakona o komunalnim djelatnostima koje su također u pripremi. Ta dva zakona će biti usvojena istovremeno s obzirom da uslovljavaju primjenu jedan drugoga, tako da ćemo u narednom periodu pronaći odgovarajuće rješenje uvažavajući samu presudu Apelacionog suda i pravna mišljenja izražena u toj odluci“, pojasnio je gradonačelnik Siniša Milić.

  On je dodao da je na samoj sjednici bilo određenih sporenja u smislu da predložene smjernice na neki način prejudiciraju izmjene samog zakona.

  „Po mom mišljenju to je stvar tehničke prirode jer smjernice ne proizvode nikakvo pravno dejstvo. One su samo prvi korak u proceduri izmjena zakona, pa samim tim nema bojazni da bi usvajanje ovih smjernica dovelo do nekih negativnih stvari. Osim toga, mi smo na samoj sjednici smjernice toliko uopćili da smo stručnim licima ostavili dovoljno mogućnosti da, uvažavajući stavove Apelacionog suda, iznađu najbolja rješenja kako bi Javno preduzeće Putevi Brčko obavljalo funkciju koje im je povjerena“, zaključio je Milić.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − two = two