More

  Brčko: Vlada usvojila Odluku o kriterijima i načinu dodjele stipendija redovnim studentima

  Pravo učestvovanja na javnom pozivu ima student koji ispunjava i uslov da ima prebivalište u Distriktu najmanje pet godina prije raspisivanja javnog poziva za dodjelu stipendija.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 23. redovnoj sjednici Prijedlog odluke o kriterijima i načinu dodjele stipendija redovnim studentima Brčko distrikta BiH, kao i Odluku o visini i broju stipendija koje se dodjeljuju redovnim studentima za period od 1.1. do 31.12.2017. godine.

  Sredstva za isplatu stipendija osigurana su u Budžetu Brčko distrikta BiH za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 320.000 KM. Biće dodijeljeno 160 stipendija u visini od po 200 KM mjesečno, a stipendije neće biti dodijeljivane dva mjeseca u toku godine.

  Prebivalište u Distriktu najmanje pet godina

  Novina u odnosu na prethodne godine, kako je istakao šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović, jeste da pravo učestvovanja na javnom pozivu ima student koji ispunjava i uslov da ima prebivalište u Distriktu najmanje pet godina prije raspisivanja javnog poziva za dodjelu stipendija.

  Na današnjoj redovnoj sjednici usvojen je i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za dodjelu grantova u Odjeljenju za javnu sigurnost, kao i Prijedlog zaključka kojim se Vlada Brčko distrikta BiH izjašnjava o prijedlogu Programa dostojanstvenog rada za BiH te Prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana sa prijedlogom mjera za rješavanje primjedbi Ureda za reviziju javne uprave i institucija u Brčko distriktu BiH po dostavljenom Izvještaju o reviziji finansijskog poslovanja Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu za 2016. godinu.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  forty six − forty three =