More

  Brčko: Vlada razmatrala Informaciju u vezi s izgradnjom zgrade Policije

  Dvadesetosma redovna i 29. vanredna sjednica Vlade.

  - Advertisement -

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je u nastavku 28. redovnog zasjedanja Prijedlog odluke o osnivanju Vijeća za saradnju Vlade Brčko distrikta BiH s nevladinim organizacijama, saopćeno je iz Vlade.

  • Tačka dnevnog reda u vezi s Akcionim planom za rješavanje problema Roma u Brčko distriktu BiH u periodu od 2017. do 2020. godine povučena je na dodatne konsultacije između resornih odjeljenja, a s dnevnog reda povučene su i tačke koje se odnose na plan zapošljavanja pripravnika za 2017. godinu u organima uprave Brčko distrikta BiH kao i plan zapošljavanja volontera.

  Članovi Vlade održali su i 29. vanrednu sjednicu na kojoj su primili k znanju Informaciju u vezi s izgradnjom (i korištenjem) nove zgrade Policije Brčko distrikta BiH.

  Gradonačelnik Siniša Milić rekao je u obraćanju medijima da je informacija pripremljena u obliku obimnog materijala u kojem su hronološki poredani događaji, ali i problemi koji su se javljali tokom realizacije ovog projekta proteklih godina, kao i prijedlog mjera koji govori o potrebi angažovanja stručnih lica, odnosno projektanata koji će utvrditi obim radova neophodnih za realizaciju da bi se omogućio tehnički prijem projekta.

  „Zbog činjenice da su se pojavili tehnički problemi zbog kojih zgrada nije mogla dobiti upotrebnu dozvolu javila se potreba da se greške u radovima otklone, što iziskuje dodatna novčana sredstva. Već duže vrijeme prolongira se rok za useljenje Policije u novu zgradu i mislim da je ovo krajnji trenutak da se ovaj projekat okonča. Mi smo imali nekoliko sastanaka s predstavnicima donatora, odnosno Evropskom komisijom koja je izričita u stavu da ovaj projekat mora biti završen jer njihova donacija iznosi oko 3,5 miliona eura i mi ćemo u narednom periodu morati da angažujemo odgovarajuće projektante, tehničku struku, koji će utvrditi koji su to radovi neophodni da se izvrše u narednom periodu da bi zgrada mogla dobiti upotrebnu dozvolu“, pojasnio je gradonačelnik.

  On je dodao da će nakon toga biti neophodno da Skupština odobri dodatna sredstva u budžetu, kako bi se ovi radovi okončali što je prije moguće.

  „Brčko mora zgradu Policije staviti u funkciju najkasnije do sredine naredne godine jer se može desiti da Evropska komisija postavi pitanje zašto zgrada nije završena i traži da se sredstva koja su uložena vrate. Niko od nas ne želi da dođe u takvu situaciju. To šta je bilo u prethodnom periodu neka utvrđuju ako treba i istražni organi. Ja sam na mjestu gradonačelnika godinu dana, a ovaj problem traje mnogo duže. Moja je želja da ovu zgradu privedemo namjeni u što kraćem roku u saradnji s Evropskom komisijom s kojom vršimo konsultacije. Posljednji put smo održali sastanak protekle sedmice“, naglasio je gradonačelnik Milić.

  On je istakao da je, između ostalih problema u vezi s realizacijom ovog projekta, jedan od krupnijih protupožarni sistem, s obzirom da je oprema koja se traži vrlo skupa, a radovi zahtjevni.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  four × 6 =