Brčko: Vlada održala nastavak 45. redovne sjednice

  Na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje Vlada je dala saglasnost za angažovanje 60 izvršilaca po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima.

  [Ustupljeno Otisku]

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Program mjera za implementaciju nalaza i preporuka po Izvještaju o reviziji za period od 1. 1. do 31. 12. 2017. godine u Odjeljenju za obrazovanje. Na prijedlog ovog odjeljenja Vlada je dala saglasnost za angažovanje 60 izvršilaca po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima. Šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović rekao je da su najveći broj lica koja će biti angažovana ovim putem asistenti u nastavi za pomoć pri praćenju nastave djece sa posebnim potrebama. Osmanović je dodao da školsku 2018/2019. godinu brčanske škole dočekuju spremnije nego prethodnu.

  “U toku je završna faza molersko-fasaderskih radova u školama na području Brčko distrikta BiH. Distribuirani su udžbenici za početak nove školske godine. Konkursne procedure, kada je riječ o redovnim zaposlenjima, su takođe završene. Ove sedmice će biti raspisan još jedan  konkurs za pozicije koje su u međuvremenu upražnjene zbog odlaska na porodiljska i trudnička bolovanja, kao i odlaska desetak vjeroučitelja koji su podnijeli zahtjev za raskidanje radnog odnosa. Prevoz učenika i čišćenje škola je takođe spremno”, rekao je šef resornog Odjeljenja Senad Osmanović.

  Na današnjem redovnom zasjedanju članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o imenovanju Radne grupe za izradu strategije saradnje sa iseljeništvom Brčko distrikta BiH. Usvojen je i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na prijedlog sporazuma o udruživanju i načinu realizacije sredstava za ostvarivanje prava iz Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma u 2018. godini. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je akcione planove po preporukama po osnovu izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja Odjeljenja za javne poslove i Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu za period od 1. 1. do 31. 12. 2018. godine. Usvojen je i Akcioni plan za realizaciju preporuka iz revizije finansijskog poslovanja Policije Brčko distrikta BiH za 2016. godinu. Na 45. redovnoj sjednici primljena je k znanju i Informacija u vezi sa realizacijom kapitalnog projekta “Izgradnja vodovodne mreže na potezu Brod – Malezijski put” na zahtjev poslanika kao i Informacija o sticanju, uz naknadu, nepokretnosti označene kao parcela broj 767/2, privremenog registra KO Dubrave, navodi se u saopćenju iz Vlade.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − seven = 1