Brčko: Vlada nije podržala amandmane SDP-a i PDP-a na Prijedlog zakona o radu

Gradonačelnik BDBiH Siniša Milić kazao je u izjavi za medije da će, bez obzira na ishod glasanja, amandmani ići pred zastupnike u Skupštinu BDBiH, koji će se u konačnici izjasniti o ovome.

Siniša Milić (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

Novinar: Adis Mujdanović

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine saopćila je da danas na šestom nastavku 63. redovne sjednice nije podržala amandman Kluba zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na Prijedlog zakona o radu BDBiH, kao ni amandman Kluba zastupnika Partije demokratskog progresa (PDP).

Gradonačelnik BDBiH Siniša Milić kazao je u izjavi za medije da će, bez obzira na ishod glasanja, amandmani ići pred zastupnike u Skupštinu BDBiH, koji će se u konačnici izjasniti o ovome.

„Prijedlog amandmana SDP-a nije dobio saglasnost Vlade u kojem je, između ostalog, bilo predloženo da nadležna organizaciona jedinica za rad i radne odnose bude Odjeljenje za poljoprivredu. Ja još jednom potenciram da je upravo usvajanje Zakona o radu u drugom čitanju u Skupštini vrijeme kada bi trebalo i donijeti određeni zaključak u kojem pravcu ići kada je u pitanju određivanje nadležne organizacione jedinice“, izjavio je on, dodavši da je potrebno Zakon o Vladi i Zakon o javnoj upravi reformirati na način da se utvrdi koje su to nove djelatnosti koje bi trebalo uobličiti kroz Vladu i javnu upravu.

„Nisu tu u pitanju samo rad i radni odnosi, postoji i niz drugih djelatnosti, postoje različite vrste ideja o tome da bi pojedina odjeljenja trebalo spojiti u jedno odjeljenje koje bi se recimo bavilo kapitalnim projektima i slično“, rekao je.

--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

nine + one =