Brčko: Više od 50% polaznika Kluba za traženje posla pronašlo zaposlenje

  Danas je u sklopu brčanskog Zavoda za zapošljavanje održana radionica Kluba za traženje posla.

  Ove radionice služe nezaposlenima da lakše pronađu posao.

  Savjetodavac Službe za poslodavce u Zavodu Ognjenka Spasojević kaže da je izuzentno ponosna na činjenicu da je projekat Kluba za traženje posla dao odlične rezultate.

  „U 2019. godini održano je 11 grupa, sa 68 učesnika, od čega je njih 52% pronašlo zaposlenje u periodu od 3 mjeseca“, rekla je Spasojević.

  Voditelj Kluba za traženje posla Samra Avidović pojasnile su šta se radi na ovim radionicama.

  „U klubu učesnici stiču i unapređuju već postojeće vještine, definišu svoje ciljeve, kako bi u konačnici pronašli zaposlenje“, rekla je Avidović.

  Senada Suljić, koja je diplomirani pravnik, krenula je na ove edukacije kako bi sebi povećala šanse pronalaska posla.

  „Kroz razgovor sa mentorom stičemo samopouzdanje, naučili smo kako da se predstavimo poslodavcu, takođe vidim da ima dosta ljudi kao i ja koji nemaju posao, pa razmjenjujemo iskustva“, rekla je Suljić.

  Nove prostorije Zavoda za zapošljavanje, otvorene 2018. godine, omogućile su adekvatnije uslove za grupno informisanje i rad sa nezaposlenim licima, a krajnji cilj je njihova brža integracija na tržište rada, što su, pomenuti rezultati i dokazali.

  Izvor: Brcko.tv (23.01.2020)
  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy four − sixty six =