More

  Brčko: Utvrđen dnevni red 20. redovne sjednice Skupštine

  Na dnevnom redu će se naći nekoliko prijedloga zakona, više odluka o utvrđivanju javnog interesa i nekoliko informacija.

  - Advertisement -

  Šefovi zastupničkih klubova Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine dogovorili su u četvrtak da se 20. redovna sjednica Skupštine održi u srijedu, 29. novembra, saopćeno je iz ove institucije.

  • Na dnevnom redu će se naći nekoliko prijedloga zakona, više odluka o utvrđivanju javnog interesa i nekoliko informacija.

  „Na prijedlog zakonodavne komisije Skupština će po hitnom postupku razmatrati Nacrt zakona o dopunama Zakona o izvršnom postupku, s ciljem rješavanja novonastalog problema u organizaciji naplate parkiranja. Postoji intencija da se stavi van snage Zakon o sigurnosti saobraćaja na putevima Brčko distrikta jer se na prostoru cijele BiH primjenjuje jedinstveni državni zakon, tako da praktično više nema potrebe za ovim zakonom.“ – rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine nakon pripremnog sastanka.

  U dnevni red uvršten je i Nacrt zakona o dopuni Zakona o poslanicima kao i Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o naknadama i platama korisnika budžetskih sredstava u Skupštini Brčko distrikta na prijedlog Kluba poslanika NDP-a.

  Predviđeno je i razmatranje Nacrta zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u drugom čitanju.

  Na 20. redovnoj sjednici poslanici Skupštine razmatrat će i Informaciju Direkcije za finansije o trošenju javnih sredstava po osnovu grantova i subvencija u periodu od 2014. do 2017. godine, kao i Informaciju u vezi s korištenjem nove zgrade Policije Brčko distrikta koju je tražio poslanik Branislav Marković.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ one = eight