More

  Brčko: Usvojena Strategija razvoja sporta u periodu 2023–2028. godine

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Na današnjoj započetoj 89. redovnoj sjednici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu odobrena je Odluka o usvajanju Strategije razvoja sporta Brčko distrikta BiH u periodu 2023–2028. godine.

  Osnovni cilj ovog dokumenta ogleda se u pružanju strateške orijentacije o ulozi sporta u Brčko distriktu BiH, podsticanje debate o konkretnim problemima, povećanje uloge sporta u kreiranju politike Brčko distrikta BiH i podsticanje javne svijesti o potrebama i posebnostima ovog sektora.

  Na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje usvojena je Odluka o odobravanju nastavka isplate stipendija postojećim stipendistima s područja Brčko distrikta BiH za 2023. godinu, kako bi se nastavila isplata stipendija postojećim stipendistima koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija u skladu s Odlukom o kriterijima i načinu dodjele donacija – stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Vlada je usvojila prijedloge Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge koji se tiču odobravanja Programa utroška sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći za slučaj smrti člana porodice poginulog borca i ratnog vojnog invalida te Programa utroška sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći za slučaj smrti demobilisanog borca i člana uže porodice umrlog demobilisanog borca na području Distrikta u 2023. godini.

  Na prijedlog istog Odjeljenja usvojena je Odluka o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći za slučaj smrti civilne žrtve rata na području Brčko distrikta u 2023. godini.

  Godišnji plan gazdovanja šumama u privatnom vlasništvu na području Brčko distrikta BiH za 2023. godinu također je usvojen na prijedlog šefa Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty eight − = eighty two