More

  Brčko : Usvojena odluka o visini novčane pomoći uposlenicima uslijed rasta potrošačkih cijena

  Na sjednici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održanoj danas usvojena je Odluka o visini novčane pomoći uposlenicima uslijed rasta potrošačkih cijena u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine za 2024. godinu koja se ne smatra dohotkom od nesamostalne djelatnosti i ne podliježe oporezivanju. Visina novčane pomoći iznosi do 2.400 KM, a novčanu pomoć poslodavac može isplatiti do 31. decembra 2024. godine.

  Na prijedlog Direkcije za financije donesena je Odluka o visini stope poreza za nekretnine u Brčko distriktu BiH za 2025. godinu. Visina stope iznosi 0,05 posto na poreznu osnovicu. Također, odobren je i Nacrt srednjoročne makroekonomske projekcije i fiskalne politike Brčko distrikta BiH za razdoblje 2025. – 2027. godine, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

  Na prijedlog istog Odjela odobrena je tekuća donacija te je usvojen Program utroška sredstava za financiranje pacijentskih udruga Brčko distrikta BiH. Visina ukupnih sredstava za ovu namjenu po ovom Programu iznosi 40.000 KM. Minimalni iznos sredstava koji se može odobriti iznosi 1.000 KM, a maksimalni iznos 5.000 KM.

  Članovi Vlade usvojili su Odluku o načinu raspodjele sredstava za stambeno zbrinjavanje izbjeglica i raseljenih osoba koje se žele integrirati u lokalnu zajednicu. Također, usvojena je i Odluka o načinu raspodjele sredstava za realizaciju Programa stambenog zbrinjavanja, sanacija / rekonstrukcija ratom oštećenih / porušenih stambenih jedinica na području Brčko distrikta BiH. Maksimalan iznos sredstava koja se mogu dodijeliti po jednom korisniku iznosi 27.000 KM.

  (Slobodna Bosna)

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − four = 3