Brčko: Usljed povećanih temperatura veći broj vatrogasnih intervencija u septembru

  Autor: Portal Radija Brčko

  Usljed povećanih temperatura, Profesionalna vatrogasna jedinica Brčko imala je veći broj intervencija nego obično u ovo doba godine. Nadležni apeluju na građane da obavezno izvrše kontrolu i čišćenje dimnjaka uoči nove grejne sezone.

  Senad Kamenjašević, šef Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko, vladin Odjel za javnu sigurnost, kazao je da su brčanski vatrogasci od 01. do 23.09. 2020. godine imali 35 intervencija, i to 10 prilikom gašenja većih i manjih požara, 23 tehničke, jednu akcidentnu (izlijevanje opasnih materija na javnoj površini) i jednu intervenciju u saobraćaju.

  Senad Kamenjašević

  Od početka godine, vatrogasci su u Brčko distriktu imali 199 intervencija na požarima, 374 tehničke, akcidentne situacije 84 i devet intervencija u saobraćajnim nezgodama.

  Kamenjašević je apelovao na građane da obavezno izvrše kontrolu i čišćenje dimnjaka uoči nove grejne sezone. U slučaju potrebe na raspolaganju su vatrogasne službe 24 sata dnevno ili telefoni Vatrogasne jedinice 121 i 123.

  Profesionalna vatrogasna jedinica Brčko, kadrovski i tehnički, dobro je osposobljena. Osim redovnih vatrogasnih i drugih aktivnosti koje od njih situacija iziskuje, kao što je pomaganje, izvlačenje i transport ljudi u slučaju saobraćajne nezgode, brčanski vatrogasci provode i aktivnosti u vezi sa pandemijom Covid 19, dezinfikujući javne prostore Brčko distrikta.