More

  Brčko: Uskoro izjednačavanje plata za isti rad u javnoj upravi

  Postoji i inicijativa da se uvede kategorija minulog rada, koja je uvedena u svim javnim službama, osim javne uprave.

  - Advertisement -

  Brčanska Vlada odobrila je na današnjoj 25. redovnoj sjednici Smjernice za izradu zakona o platama u organima uprave Brčko distrikta.

  “Postoji potreba za izradu ovog zakona jer je došlo do poremećaja u visini plata. Za isti posao određeni službenici primaju različite plate”, rekao je direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta Mato Lučić.

  Uvođenje minulog rada

  Lučić je dodao da će se nastojati da se za mjesec dana po ovim smjernicama napravi Nacrt zakona o platama u organima uprave i izrazio nadu da će do kraja godine taj zakon biti na razmatranju na sjednici Vlade.

  Postoji i inicijativa da se uvede kategorija minulog rada, koja je uvedena u svim javnim službama, osim javne uprave.

  Lučić je naglasio da se ovaj zakon odnosi isključivo na javnu upravu.

  Preusmjerenje sredstava ‘Putevima Brčko’

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je i Odluku o preusmjerenju novčanih sredstava Javnom preduzeću “Putevi Brčko” u iznosu od 3.700.000 KM, doznačenih Brčko distriktu BiH od strane Uprave za indirektno oporezivanje u BiH na ime indirektnih poreza – putarine.

  “Riječ je o sredstvima putarine od 0,15 KM/l naftnog derivata za 2017. godinu. Namjenski su ova sredstva planirana za izgradnju i rekonstrukciju te održavanje i zaštitu putne mreže”, istakao je gradonačelnik Siniša Milić.

  Ova odluka je upućena u skupštinsku proceduru.

  Članovi Vlade usvojili su na današnjem redovnom zasjedanju i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju radnih mjesta od posebnog značaja u Odjeljenju za javnu sigurnost.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  5 × three =