More

  Brčko Urban Zone : Promocija alternativne kulture

  Neformalni pokret Brčko Urban Zone (BUZ) predstavlja skupinu ljudi, koji žele da daju svoj doprinos razvoju te širenju urbane kulture.

  Prvi događaj koji je BUZ pripremio je rezervisan za subotu 13.7.2024. pod nazivom “Fici day & night” i koji će se održati na popularnom brčanskom izletištu Ficibajeru.

  “Glavni cilj nam je da uradimo nešto korisno i zabavno, a drugi je da se motivišu ljudi i da učestvuju u razvoju tih stvari, rekli su iz organizacije BUZ.

  Ovaj događaj je planiran u tri vremenska bloka, i to 13.7.:

  • od 10 do 13 sati planirana je dječja radionica, nakon toga slijedi pauza do 15 sati.
  • od 15 do 18 sati je planirana “Graffiti radionica”, a od 18 do 19 sati “Foto takmičenje”.
  • Nakon takmičenja slijede nastupi dvaju brčanskih DJ-eva, i to od 19 sati DJ Brvski, a od 22 sata DJ Emil.

  Treći dio ove manifestacije je predviđen za ekološku akciju na Ficibajeru, koja bi se održala u nedjelju 14.7. od 10 sati. Time bismo željeli da podstaknemo naše sugrađanke i sugrađane da se aktivno uključe u zapadnu ekološku agendu, kako bismo dali jedan pozitivan primjer. 

  “Brčko Urban Zone (BUZ) jeste odgovor mladih na organizaciju kvalitetnih događaja prema mjeri mladih. Ističe da će se nastojati u tome da se pruži kvalitetan sadržaj u našem gradu kako bi animirali mlade i ojačali kulturni, te muzički sadržaj. Pored toga kaze da je nužno promovisati aktivizam i inkluziju u društvena dešavanja”, Predsjednik Vijeća/Savjeta mladih Brčko distrikta BiH i dio ovog tima, Harun Šabanović

  “Smatram da našem gradu treba dešavanja. Naročito onih urbanijih, onih zbog kojih se ide u druge gradove. Brčko ima sadržaja, koji se ne koristi. Posebno naglasava to da na ovaj način BUZ zeli da iskoristi i divne lokacije koje naš grad nudi, kao i sadržaj koji naši građani nude”, naglasila je Armela Junuzović koja je također dio tima i upravo će ona voditi jedan dio predviđenih radionica.

  Ispod teksta možete pogledati i promo plakat sa istaknutom satnicom i agendom.

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty three + = sixty four