More

  Brčko: Unaprijeđen Pravilnik o zauzimanju javnih površina privremenim građevinama

  Uvedeni novi pojmovi kao što su zimska bašta, plutajući objekti, balon hale, fast food vozila, bine, skele i drugi slični objekti te razrađene procedure postavljanja reklamnih objekata i štandova.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Šefica Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Svjetlana Čivčić izjavila je će Pravilnik o zauzimanju javnih površina privremenim građevinama, koji je Vlada nedavno usvojila u nastavku 26. redovnog zasjedanja, dodatno urediti ovu oblast s obzirom da prethodni pravilnik, koji je bio na snazi od 2009. godine, nije mogao udovoljiti svim zahtjevima građana.

  Ona je navela da su uvedeni novi pojmovi kao što su zimska bašta, plutajući objekti, balon hale, fast food vozila, bine, skele i drugi slični objekti te razrađene procedure postavljanja reklamnih objekata i štandova.

  „Usvajanjem ovog pravilnika bit ćemo u prilici da udovoljimo zahtjevima građana za postavljanje privremenih objekata i zauzimanje javnih površina. Procedura je ista kao i ranije, a ona podrazumijeva da se na osnovu lokacijskih uslova sačini ugovor o zakupu s Uredom za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta BiH“, pojasnila je šefica Čivčić.

  Ona je istakla da je uređenje pješačke zone u centru grada u vezi sa zauzimanjem javnih površina ranije bilo regulisano posebnom odlukom, međutim, da je donošenjem spomenutog pravilnika i ova oblast usklađena sa zakonom.

  „Novim pravilnikom definiše se pojam javnih površina, uslovi pod kojima se mogu koristiti javne površine, postavljanje privremenih građevina, očuvanje osnovne namjene, korištenje kao i uklanjanje privremenih građevina“, zaključila je šefica Čivčić.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seven × one =