More

  Brčko: Unapređenje poslovnog ambijenta kroz učešće privrednika u procesima donošenja propisa

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić i Ivo Filipović održali su danas sastanak s predstavnicima Privredne komore i Udruženja poslodavaca na kojem je razgovarano o unapređenju kvaliteta poslovnog ambijenta u Distriktu kroz učešće privrednog sektora u procesima donošenja propisa iz oblasti privrede, saopšteno je iz Skupštine.

  Podržan je prijedlog poslodavaca da njihovi predstavnici učestvuju u radu skupštinskih komisija kao spoljni saradnici kako bi na taj način doprinijeli procesu donošenja propisa i odluka.

  Predsjednik Skupštine Siniša Milić istakao je da je neophodno da se aktivira rad Privrednog vijeća Distrikta koji je formiran u prošlom sazivu Vlade i Skupštine, te da podržava prijedlog poslodavaca da svi propisi prethodno budu razmatrani na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća.

  „Cilj svih nas je da stvorimo sredinu koja će biti stimulativna i za privrednike i za radnike“, istakao je predsjednik Milić.

  Predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH Dragan Đukić rekao je da je donošenje propisa na taj način s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta koji treba da bude takav da privuče investitore, da u njemu budu zadovoljni i privrednici radnici napominjući da je privreda okosnica razvoja lokalne zajednice.

  Predsjednik Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH Ševal Suljkanović rekao je da je osim unapređenja poslovnog ambijenta neophodno unaprijediti i efikasnije djelovanje poslovne zajednice, te da je rad Ekonomsko-socijalnog vijeća Brčko distrikta potrebno podići na viši nivo.

  Na današnjem sastanku dogovoreno je da Skupština, Privredna komora i Udruženje poslodavaca Brčko distrikta BiH upute zajedničku inicijativu gradonačelniku za reaktiviranje Privrednog vijeća Distrikta, navedeno je u saopštenju.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img