More

  Brčko: Učenici generacije Gimnazije, Tehničke i Ekonomske škole

  - Advertisement -

  Za učenika generacije brčanske Gimnazije ove godine izabrana je Stefanela Đukić, koja je istakla da su njoj četiri godine srednje škole protekle veoma brzo iz razloga što je bilo dosta učenja i vannastavnih aktivnosti.

  [Facebook]
  Stefanala kaže da tek sada, kada je školovanje završeno, zna koliko je naučila i saznala novih informacija u Gimnaziji, te da je ta srednja škola u stvari bila pravi izbor za nju kada je riječ o daljem školovanju, jer je dobila potrebno znanje.

  Osim što je bila odlična učenica sve četiri godine srednje škole, učestvovala je i na međuškolskim takmičenjima, a najviše iz matematike i njemačkog jezika, gdje je postigla zapažene rezultate.

  Pohađala je i napredni njemački jezik u školi (DSD program), tako da je položila C1 nivo njemačkog jezika.

  Stefanela voli i da piše, tako da je svoje radove slala na mnoge literarne konkurse, a neki od njih su i dio zbornika učeničkih radova Gimnazije pod nazivom “Trag”.

  Bila je i član novinarske sekcije, gdje je pisala i za školske novine “Gimnazijalac”.

  To što je izabrana za učenika generacije joj znači puno i predstavlja joj motivaciju za dalje školovanje, te daje samopouzdanje da možda bude i student generacije.

  Stefanela trenutno sprema prijemni ispit iz matematike, kako bi izašla na prijemni na Prirodno-matematički fakultet – smjer matematika, te na Fakultet organizacionih nauka  smjer inženjerstvo i informacione tehnologije u Beogradu.

  Koji god fakultet da odabere smatra da neće pogriješiti, jer će se baviti nečim što voli i što je perspektivno u budućnosti.
  U Tehničkoj školi za učenika generacije proglašen je Saša Milić, koji je četiri godine pohađao smjer geodetski tehničar.

  [Facebook]
  Taj smjer, u vrijeme kada je upisivao srednju školu, bio je novi smjer, i nakon što je istražio više o njemu i učinio mu se zanimljivim, odlučio je i da ga upiše.

  Kaže da nije pogriješio pri izboru, te da mu školovanje uopće nije bilo teško i da je naučio mnogo toga.

  Osim što je bio odličan učenik, Saša je učestvovao na mnogim školskim i državnim takmičenjima gdje je ostvario i zapažene rezultate, ali i na festivalima rada. Također je bio i četiri puta u naučnoj školi u Valjevu, na seminarima matematike i geonauka.

  To što je proglašen učenikom generacije mu znači dosta jer se izuzetno trudio sve četiri godine da upravo to i ostvari.

  Planira da nastavi školovanje u Beogradu, naravno geodeziju jer je u Tehničkoj školi najviše o ovome saznao, osim kroz teoriju, i kroz praktičnu nastavu što mu je pobudilo interesovanje upravo da se ovim bavi u životu.
  Učenik generacije brčanske Ekonomske škole je Merima Musić, koja je završila smjer turistički tehničar.

  Kako je kazala, za ovaj smjer se odlučila jer joj je bio pogadan za učenje stranih jezika koje voli.

  Četiri godine školovanja za nju nisu bile teške jer je voljela sve što je učila iako kao i svako neke je predmete više voljela, a neke manje.

  Cilj joj je bio da postigne što veći uspjeh i od početka srednje škole bila je uključena u mnogo vanškolskih aktivnosti.

  Merima je učestvovala na Sajmu turizma koje je organizovalo Udruženje turističkih vodiča gdje je osvojila treće mjesto za turistički suvenir grada Brčko.

  Suvenir koji je izradila je bila čaša za vino na kojoj je bila nacrtana Vijećnica.

  Također je bila na takmičenjima iz bosanskog i njemačkog jezika.

  Jedini nedostatak u toku školovanja je, prema njenom mišljenju, nedostatak praktične nastave konkretno u turističkim objektima.

  Pošto je zavoljela turizam, najvjerovatnije će školovanje nastaviti i dalje u toj oblasti.

  Također voli da piše i crta iako za sebe kaže da baš i nema neki talenat za to.

  Proglašenje učenikom generacije nije očekivala, ali se obradovala tome i to joj puno znači.

  Pošto Poljoprivredna i medicinska škola, zbog žalbe, još nije završila izbor učenika generacije, po okončanju ovog procesa bit će objavljeno i ko je najuspješniji učenik ove škole.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ three = one