More

  Brčko: U Vaskršnjoj humanitarnoj akciji prikupljeno 60 paketa pomoći

  spot_imgspot_img

  Sedmodnevna Vaskršnja humanitarna akcija za prikupljanje novčanih sredstava i prehrambenih i higijenskih namirnica za socijalno ugrožene stanovnike Distrikta koji nisu u mogućnosti dočekati najveći pravoslavni praznik Vaskrs onako kako dolikuje, a koju su organizirale Svetosavska omladinska zajednica i Srpska pravoslavna crkva u Brčkom, završila je jučer.

  Koordinator Svetozarsko-omladinske zajednice, sveštenik Kristijan Đokić kaže kako je ovo po odzivu naroda i vrijednosti koja je prikupljena u vidu novčanih prilika i pomoći, jedna od najvećih akcija do sada.

  Prema njegovim riječima, cilj ove akcije nije bio pomoći samo vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, nego i svim građanima Distrikta kojima je takva vrsta pomoći potrebna.

  • Nama su se već javili iz okolnih mjesta, kako pravoslavne tako i islamske vjeroispovijedi i mi ćemo vrlo rado jedan dio paketa, odvojiti za sva ta sela, za sve te ljude. Nije bitno tko je u pitanju. Mi moramo da shvatimo da su ovo veliki dani, veliki praznici i da je čovjek biće zajednice i da mi moramo u svakom čovjeku vidjeti lik božji u njemu i truditi se da upravo dobrim djelima i milosrđem opravdamo to što je u nama i da jedni drugima budemo na korist i na pomoć – rekao je Đokić.

  Danas razvrstanu i prepakiranu prikupljenu pomoć, Svetosavci će razvesti do hramova gdje će prema popisima na razini parohija, počevši od sutra pa do Vaskrsa, biti uručena obiteljima koje računaju na ovu pomoć.

  Izvor: RadioBrcko.ba

  Čitano

  Povezani članci